Author All post by : Dorthe

    HomeArticles posted byDorthe
16 oktober, 2020

Naanbrød

Naanbrød
Posted in : Uncategorized on by : Dorthe
Tags: ,

Lækkert tilbehør til mad og steges på panden. 2 dl vand1 dl yoghurt naturel eller skyr20 gram gær eller 6 gram tørgær 1 tsk fint salt1 spsk. solsikkeolie50 g fuldkornsmel360 hvedemel, gerne tipo 00 Opløs gæret i vandet. Hvis du bruger tørgær, kommes det i melet.Tilsæt yoghurten/skyr og dufter det grove mel og saltet.Tilsæt til
Read more

11 oktober, 2020

Hindbærkage med mandelbund

Hindbærkage med mandelbund
Posted in : Uncategorized on by : Dorthe
Tags: , , ,

Kagen er frisk og tager ikke lang tid at lave. Den er for øvrigt også glutenfri 🙂 Kagebund 20ø3 æggehvider120 gram sukker150 gram mandelmel75 gram frosne hindbær Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret langsomt, mens der piskes. Vend mandelmelet i og til sidst hindbærrene.Dejen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden og bages
Read more

2 oktober, 2020

Key Lime pie

Key Lime pie
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Den klassiske key lime pie er en lækker afslutning på et godt måltid eller tid kaffen. Og så er den ret nem at lave 🙂 Ca. 8-10 prs. 20ø Bund: 220 gram Digestive45 g sukker115 gram smeltet smør Knus kiksene (Jeg brugte en lille foodprocessor) og tilsæt sukker og smeltet smør og bland det godt.Kom
Read more

26 september, 2020

Chokolademarengs

Chokolademarengs
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Æggehvider, chokolade og sukker er alt, der skal bruges. Det er da nemt. Chokolademarengs, ca 15 stk.Arbejdstid: ca 1 time 6 æggehvider280 g sukker150 g smeltet chokolade Smelt chokoladen og lad den køle af.Pisk æggehviderne og kom sukkeret i mens der piskes i ca. 15 minutter.Vend kort chokoladen i marengsen, men bland det ikke fuldstændigt.
Read more

19 september, 2020

Mini donuts

Mini donuts
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Elsker man at pynte kager, er en mini donutmaskine lige sagen. De er nemme og hurtige at lave og så er det ellers bare at slå sig løs med dekorationen. Jeg lavede en karamelglaze og en icing, men kun fatasien sætter grænser. Ca. 30 stkDonutdej100 g sukker2 ægRevet skal af 1/2 økocitron2 spsk. citronsaft1 tsk
Read more

11 september, 2020

P-tærte kage

P-tærte kage
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Hvis du kan lide p-tærter, er denne kage et hit Der er til 8-10 prs. kagebund:2 æg150 g sukker2 tsk vanillesukker100 g smeltet smør100 g mørk chokolade50 g mel½ tsk bagepulver1 knsp salt3 spsk kakao Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.Hak chokoladensmelt smørret og chokoladen sammen ved svag varme.Tilsæt massen til dejen.Bland mel, bagepulver, salt
Read more

4 september, 2020

Brombærtærte

Brombærtærte
Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe
Tags: , , ,

En skøn tærte med brombær, brombærsylt og chokolade. Kagen kan laves i forvejen og tages ud af fryseren og pyntes, når den skal bruges Mørdejsbund:120 g hvedemel25 g usødet kakaopulver40 g flormelis70 g koldt smør i tern1 æg Bland alle ingredienser pånær æg, til smørret er smuldret godt ud i dejen. Saml dejen med ægget
Read more

30 august, 2020

Hindbærlagkage

Hindbærlagkage
Posted in : Moussekager on by : Dorthe
Tags: , , , ,

Et rigtig lækkert alternativ til Othellolagkagen, hvis man ikke lige er til sådan en Mandelbund:100 g pasteuriserede æggeblommer65 g sukker1 tsk. bagepulver100 g hvedemel50 g mandelmel (blendede mandler)200 g pasteuriserede æggehvider Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt i sammen med de fint blendede mandler.Æggehviderne
Read more

15 august, 2020

Havregrynssmåkager

Havregrynssmåkager
Posted in : Jul, Småkager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Tynde, sprøde havregrynssmåkager. 350 g havregryn, gerne grovvalsede250 g Farin350 g sukker100 g mandler100 g mel300 g smør2 æg3½ tsk. vaniljesukker Smelt smørret og lade det køle lidt af.Hak mandlerne fint. Bland alle de tørre ingredienser og bland mandlerne i.Bland det smeltede smør og æggene i dejen.Sæt små kugler af dejen på en bageplade med
Read more