Author All post by : Dorthe

    HomeArticles posted byDorthe
15 oktober, 2021

Snaskede kanelsnegle

Snaskede kanelsnegle
Posted in : Kager, Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Tid: 4 timer ialt, heraf 3 timers hævning Kanelsnegle – til bradepande ca. 32×24 cm 2,5 dl kold mælk25 g gær1 lille æg500-525 g hvedemel75 g sukker8 g salt6 g stødt kardemomme (kan udelades)75 g margarine Kanelremonce150 g blødt smør50 g brun farin50 g sukker½ dl sirup1 spsk kanel med lidt top 1 sammenpisket æg
Read more

29 august, 2021

Chokoladekage med rubychokolade og ruby chokoladecreme

Chokoladekage med rubychokolade og ruby chokoladecreme
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Ruby chokolade er en relativ ny chokolade på markedet. Den lyserøde farve skyldes at kakaobønnerne har et lyserødt skær og smagen er lidt syrlig/bæragtig.Kagen er er dog ikke lyserød, selv om den er lavet på rubychokolade. Kagen passer til en almindelig bradepande og kan også bruges som talkage / bogstavkage. Ruby chokoladekage450 g smør450 g
Read more

1 august, 2021

Æbletærte med marcipan og marengs

Æbletærte med marcipan og marengs
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

8 prs, 22ø Tærtebund200 g hvedemel75 g flormelis125 g smør1 æggeblomme Bland mel og sukker og smuldr smørret i dejen og saml dejen med æggeblommen. Brug evt. en minifoodprocessor. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Mazarinmasse100 g revet marcipan40 g Sukker50 g Smør (blødt)1 stort æg  Bland marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret og til sidst ægget. Rul tærtedejen ud og læg den i tærteformen.
Read more

15 maj, 2021

Blondie med solbærmousse

Blondie med solbærmousse
Posted in : Kager, Kager, Moussekager on by : Dorthe
Tags: , , , , , ,

Hvid chokoladekage med en frisk solbærmousse og friske bær på toppen. Så bliver ikke ikke mere lækkert. Kagen er glutenfri og kan laves med alle slags bær, hvis du ikke kan skaffe solbær. 8 Prs., 20ø springform Blondie 100 g hvid hakket chokolade100 g smør½ vaniljestang2 æg70 g sukker1 knivspids salt100 g mandelmel Ovnen tændes
Read more

2 april, 2021

Jordbærtærter med cremeaux og jordbærsylt

Jordbærtærter med cremeaux og jordbærsylt
Posted in : Desserter, Mindre Kager, Påske on by : Dorthe
Tags: , , , ,

Jordbærtærter er altid skønt. Her i en udgave med hvid cremeaux’ og jordbærsylt, som begge skal laves en eller flere dage før brug. Så er det nemt at lave kagerne på dagen. 6 små tærter eller en stor tærte Jordbærsylt – kan med fordel laves et par dage før. 225 g frosne eller friske jordbær2
Read more

19 marts, 2021

Kirsebærbomber

Kirsebærbomber
Posted in : Uncategorized on by : Dorthe

Kirsebærmousse med en lille kirsebærbombe indeni, lagt på blondiebund. en blondie er en hvid chokoladekage 🙂 Kagen kan laves i forvejen, da den skal på frys. 5 stk.Køb et godt glas kirsebærsovs, som skal bruges til både bomber og mousse. KirsebærbomberLav kirsebærbomberne først, så de kan komme på frys50 g kirsebærsovs1/2 blad husblas Læg husblassen
Read more

13 marts, 2021

Kager med passionsfrugtmousse og karamelglaze

Kager med passionsfrugtmousse og karamelglaze
Posted in : Desserter, Glazekager, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Disse kager er både friske og karamelagtige på samme tid. 6 kagerDer skal bruges en lille form på 15×15 cm og en siliconeform. Karamelbund 45 g blødt smør45 g brun farin45 g marcipan1 lille æg1,5 spsk.citronsaft25 g hvedemel0,5 tsk vaniljesukker Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, som skal være 15×15 cm.Pisk smør, brun
Read more

4 marts, 2021

Quick boller

Quick boller
Posted in : Brød og boller on by : Dorthe
Tags:

Hurtige nybagte boller på 1 time. 10-12 stk 50 g gær1 dl lunkent vand2,5 dl yoghurt naturel50 g olie1 tsk. sukker1,5 tsk groft salt300 g hvedemel100 g fuldkornsmel Opløs gæret i vandet og tilsæt sukker, yoghurt og olie og herefter fuldkornsmel og salt. Tilsæt til sidst resten af melet (og evt. 1/2 tsk. bageenzym) Når
Read more

29 januar, 2021

Rosmarinbrød med saltflager

Rosmarinbrød med saltflager
Posted in : Brød og boller, Til Madpakken on by : Dorthe
Tags: , , ,

Koldthævede, rustikke boller med rosmarin. Lav dobbeltportion, så er der boller til morgenmaden næste dag. Dej, ca. 9 boller25 g gær4 dl koldt vand2 spsk. olie, evt. hvidløgsolie150 g. purpurhvedemel med fuldkorn eller anden fuldkornsmel450 g hvedemel2 tsk saltevt. 10 g bageenzym Frisk rosmarinSaltflager Opløs gær i vandet og tilsæt olie og mel. tilsæt salt
Read more

6 januar, 2021

Skinkeboller

Skinkeboller
Posted in : Brød og boller, Til Madpakken on by : Dorthe
Tags: , , , ,

Grove boller med skinke. De kan spises både med og uden pålæg. Opskriften stammer fra en bager, jeg har samarbejdet med 🙂 Ca 12-18 stkArbejdstid: 1 time 50 g gær3½ dl. kærnemælk1½ dl olie200 g grahamsmel400 g hvedemel1½ tsk salt1 box skinke i strimler eller tern Gær opløses i kærnemælken, hvorefter olie og grahamsmelet tilsættes.
Read more

29 november, 2020

Solbærkonfekt

Solbærkonfekt
Posted in : Højtider, Jul on by : Dorthe
Tags: , , ,

Den lækreste solbærkonfekt med sprød skal af hvid chokolade ca 30 stk. 150 g marcipan2 tsk. Solbærmarmelade1 tsk. Citronsaft2 tsk. Solbærpulver150 g hvid chokoladeSolbærstøv til pynt Bland marcipanen med marmelade, pulver og citronsaft og tril små kugler.Temperer den hvide chokolade og overtræk marcipankuglerne og tril det til sidst i solbærstøv..

15 november, 2020

Finskbrød

Finskbrød
Posted in : Jul, Småkager on by : Dorthe
Tags: ,

En klassisk julesmåkage til kaffen ca.75 stk. 400 g blødt smør100 g sukker500 g melRevet skal fra en stor 1/2 økocitron 1 tak vaniljesukker Bland sukker og smør godt og tilsæt revet citronskal, vaniljesukker og mel. del dejen i tre dele og rul den ud til pølser. Giv dem et tryk med en kagerulle. Læg
Read more

3 november, 2020

Citroncupcakes med lemon curd og italian merengue

Citroncupcakes med lemon curd og italian merengue
Posted in : Cupcakes on by : Dorthe
Tags: , ,

Det syrlige indlæg af lemon curd og den friske citroncupcake komplementerer den italienske marengstopping. Lemon curd kan laves i forvejen og stå på køl, til det skal bruges. Ca. 20 stk.200 g. blødt smør130 gram mælk4 æg200 g. sukker1 tsk. vaniljesukkerSkal af 1 øko citron1,5 dl citronsaft1,5 tsk bagepulver200 gram mel Ovnen tændes på 200
Read more

16 oktober, 2020

Naanbrød

Naanbrød
Posted in : Uncategorized on by : Dorthe
Tags: ,

Lækkert tilbehør til mad og steges på panden. 2 dl vand1 dl yoghurt naturel eller skyr20 gram gær eller 6 gram tørgær 1 tsk fint salt1 spsk. solsikkeolie50 g fuldkornsmel360 hvedemel, gerne tipo 00 Opløs gæret i vandet. Hvis du bruger tørgær, kommes det i melet.Tilsæt yoghurten/skyr og dufter det grove mel og saltet.Tilsæt til
Read more

11 oktober, 2020

Hindbærkage med mandelbund

Hindbærkage med mandelbund
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Kagen er frisk og tager ikke lang tid at lave. Den er for øvrigt også glutenfri 🙂 Kagebund 20ø3 æggehvider120 gram sukker150 gram mandelmel75 gram frosne hindbær Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret langsomt, mens der piskes. Vend mandelmelet i og til sidst hindbærrene.Dejen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden og bages
Read more

2 oktober, 2020

Key Lime pie

Key Lime pie
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Den klassiske key lime pie er en lækker afslutning på et godt måltid eller tid kaffen. Og så er den ret nem at lave 🙂 Ca. 8-10 prs. 20ø Bund: 220 gram Digestive45 g sukker115 gram smeltet smør Knus kiksene (Jeg brugte en lille foodprocessor) og tilsæt sukker og smeltet smør og bland det godt.Kom
Read more

26 september, 2020

Chokolademarengs

Chokolademarengs
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Æggehvider, chokolade og sukker er alt, der skal bruges. Det er da nemt. Chokolademarengs, ca 15 stk.Arbejdstid: ca 1 time 6 æggehvider280 g sukker150 g smeltet chokolade Smelt chokoladen og lad den køle af.Pisk æggehviderne og kom sukkeret i mens der piskes i ca. 15 minutter.Vend kort chokoladen i marengsen, men bland det ikke fuldstændigt.
Read more

19 september, 2020

Mini donuts

Mini donuts
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Elsker man at pynte kager, er en mini donutmaskine lige sagen. De er nemme og hurtige at lave og så er det ellers bare at slå sig løs med dekorationen, kun fantasien sætter grænser. Ca. 30 stkDonutdej100 g sukker2 ægRevet skal af 1/2 økocitron2 spsk. citronsaft1 tsk vaniljesukker95 g smeltet, afkølet smør125 g hvedemel1,5 tsk
Read more

11 september, 2020

P-tærte kage

P-tærte kage
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Hvis du kan lide p-tærter, er denne kage et hit Der er til 8-10 prs. kagebund:2 æg150 g sukker2 tsk vanillesukker100 g smeltet smør100 g mørk chokolade50 g mel½ tsk bagepulver1 knsp salt3 spsk kakao Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.Hak chokoladensmelt smørret og chokoladen sammen ved svag varme.Tilsæt massen til dejen.Bland mel, bagepulver, salt
Read more

4 september, 2020

Brombærtærte

Brombærtærte
Posted in : Kager, Moussekager on by : Dorthe
Tags: , , ,

En skøn tærte med brombær, brombærsylt og chokolade. Kagen kan laves i forvejen og tages ud af fryseren og pyntes, når den skal bruges Mørdejsbund:120 g hvedemel25 g usødet kakaopulver40 g flormelis70 g koldt smør i tern1 æg Bland alle ingredienser pånær æg, til smørret er smuldret godt ud i dejen. Saml dejen med ægget
Read more

30 august, 2020

Hindbærlagkage

Hindbærlagkage
Posted in : Moussekager on by : Dorthe
Tags: , , , ,

Et rigtig lækkert alternativ til Othellolagkagen, hvis man ikke lige er til sådan en Mandelbund:100 g pasteuriserede æggeblommer65 g sukker1 tsk. bagepulver100 g hvedemel50 g mandelmel (blendede mandler)200 g pasteuriserede æggehvider Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt i sammen med de fint blendede mandler.Æggehviderne
Read more

15 august, 2020

Havregrynssmåkager

Havregrynssmåkager
Posted in : Jul, Småkager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Tynde, sprøde havregrynssmåkager. 350 g havregryn, gerne grovvalsede250 g Farin350 g sukker100 g mandler100 g mel300 g smør2 æg3½ tsk. vaniljesukker Smelt smørret og lade det køle lidt af.Hak mandlerne fint. Bland alle de tørre ingredienser og bland mandlerne i.Bland det smeltede smør og æggene i dejen.Sæt små kugler af dejen på en bageplade med
Read more

30 juli, 2020

Glazekager med brownie og citronmousse

Glazekager med brownie og citronmousse
Posted in : Glazekager, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , , , ,

Den friske citronmousse og den søde glaze fuldender hinanden perfekt.Browniebunden giver lige det sidste pift sammen med blåbærsylten indeni. 8 glazekager Blåbærsylten kan laves i forvejen og stå på køl, til den skal bruges. Blåbærsylt150 g blåbær2 tsk sukker1 tsk vaniljesukker½ dl vand1,5 blade husblas Husblas udblødes i koldt vand i 10minBlåbær koges med sukker,
Read more

17 juli, 2020

Moussedessert med rubymousse og Tobleronemousse

Moussedessert med rubymousse og Tobleronemousse
Posted in : Desserter on by : Dorthe
Tags: , , , , ,

Nu der er købt rubychokolade, skal det også afprøves i en mousse. her sammen med en fløjlsblød Tobleronemousse Dessertglas, 6 prs. Tobleronemousse100 g. hakket toblerone, gerne mørk for at give lidt mere smag1 bæger past. æggeblomme1 bæger past. æggehvide1,5 dl. piskefløde1 tsk flormelis Smelt chokoladen og afkøl den. Pisk æggehviderne stive sammen med flormelis. Pisk
Read more

10 juli, 2020

Lakrids-marcipantærte med hindbærmousse

Lakrids-marcipantærte med hindbærmousse
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

En tærte med sprød mørdejsbund med lakrids, marcipan-lakridsfyld og en frisk hindbærmousse på toppen. Både tærtebund og mousse kan laves længe før og sættes i fryseren. 7-8 prs., En rektangulær form eller ø20 cm Mørdej:50 g blødt smør30 g flormelis1 tsk. lakridssirup1/2 æg15 g mandelmel90 g. hvedemelEt nip salt Rør smør, flormelis, lakridssirup og salt
Read more

28 juni, 2020

Jordbærtiramisu

Jordbærtiramisu
Posted in : Desserter on by : Dorthe
Tags: , , ,

En sommerlig og let dessert med danske jordbær og en tiramisucreme af mascarpone og fløde. jordbærtiramisu, 6 glas 12 ladyfingersSkal og saft fra 1 øko appelsin400 g jordbær Væd alle ladyfingers godt med appelsinsaften. Lav cremen: 250 g Mascarpone2 dl piskeflødeKorn fra 1 vaniljestang2 æggeblommer1 spsk. sukkerResten af appelsinsaften Pisk blommerne og sukkeret godt sammen
Read more

10 juni, 2020

Jordbærkage med nøddekrokant

Jordbærkage med nøddekrokant
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: ,

En nem, men lækker kage med friske jordbær og knas. Kan det blive bedre? 🙂 Kagebunde:3 tynde bunde (Der kan også laves 2 tykke bunde)250 g mel50 g margarine250 g sukker3 æg2 dl mælk2 tsk. Bagepulver1 tsk. Vaniljesukker Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. Smelt margarinen og tilsæt lunkent mælk. Bland
Read more

2 juni, 2020

Jordbærtærter med fløjlsblød hyldeblomstcreme

Jordbærtærter med fløjlsblød hyldeblomstcreme
Posted in : Kager, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Det helt perfekte match indenfor smag og dejlige danske jordbær.Cremen er lavet af fløde og mascarpone og giver den fløjlsbløde konsistens. Jeg var dog så uheldig, at jeg kun kunne finde en enkelt bakke jordbær. Jeg ville rigtig gerne have lavet en hel “blomst” af jordbær i hver tærte, men det må blive næste gang.De
Read more

19 maj, 2020

Rocky road brownie

Rocky road brownie
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Denne kager er fyldt med en masse gode ting, blandt andet Guldkarameller og skumfiduser. Både børn og voksne elsker den og den egner sig rigtig godt til at tage med i klassen, på tur osv. Browniebund:200g mørk chokolade125 g smør3 æg100 g Brun farin100 g Hvedemel¼ tsk bagepulverEt drys salt Bræk Chokoladen i stykker og
Read more

9 april, 2020

Ølkage

Ølkage
Posted in : Kager on by : Dorthe

En god gammeldags kage, som ikke ser ud af meget, men smager skønt. Nydes gerne med smør på. 50 g margarine, smeltet eller flydende2 dl mørkt øl200 g farin2 æg225 g mel2 tsk stødt ingefær1 tsk kanel1/2 tsk nelliker1/2 tsk kardemomme1/2 tsk bagepulver1/1 tsk. natronet nip salt Tænd ovnen på 175 grader.Smelt margarinen og bland
Read more

6 april, 2020

Æble-pæremuffins med fuldkornsmel

Æble-pæremuffins med fuldkornsmel
Posted in : Cupcakes, Mindre Kager, Snacks, Curd mm. on by : Dorthe

Indrømmet. De ser ikke ud af meget. Men de smager skønt og er lidt sundere end andre muffins. Muffins, 22 stk 3½ dl mel3½ dl fuldkornsmel 2½ tsk bagepulver1½ tsk kanel1/4 tsk kardemomme100 g flydende margarine/smør2 dl brun farinsukker½ dl sukker2 store æg1 tsk vaniljesukker1,5 dl grofthakkede mandler5-6 revne æbler og 5-6 revne pærer (7 dl revet frugt ialt) Tænd ovnen på 190 grader (alm ovn).Bland de to slags mel med bagepulver, kanel
Read more

16 marts, 2020

Kage med hindbærmousse og smørcreme

Kage med hindbærmousse og smørcreme
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: ,

Kagen er lavet af drømmekagebunde og hindbærmousse og er smurt op med smørcreme. Kagen lægges sammen dagen før den skal bruges. Drømmekagebunde: 375 g mel75 g smør375 g sukker5 store æg3 dl mælk3 tsk. Bagepulver2 tsk. Vaniljesukker Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende. Smelt smørret og
Read more

14 marts, 2020

Glazekage med hindbærmousse

Glazekage med hindbærmousse
Posted in : Glazekager on by : Dorthe
Tags: , ,

8 prs. Mousse 300 g hindbær 1 tsk vaniljesukker 4 dl piskefløde 4 blade husblas Husblassen lægges i koldt vand. Hindbær koges op med vaniljesukker og husblassen opløses heri. Pisk fløden og vend den afkølede hindbærblanding i. Hæld moussen i en 20ø siliconeform Lagkagebund: 3 æg 100 g sukker 100 g hvedemel 2,5 tsk bagepulver
Read more

8 marts, 2020

Æbletærte med remonce

Æbletærte med remonce
Posted in : Kager on by : Dorthe
Tags: , ,

Et stykke lun æbletærte med kanel og remonce smager fantastisk til en kop kaffe TærtebundØ25 75 g blødt smør50 g flormelis1 knsp.salt½ æg (Husk at gemme den anden halvdel)150 g hvedemel Rør smørret sammen med flormelis og salt i en skål og rør ægget i. Tilsæt hvedemel, og saml dejen med så lidt æltning som
Read more

8 marts, 2020

Små tærter med mascarpone, karamel og hindbær

Små tærter med mascarpone, karamel og hindbær
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe
Tags: , , ,

Tærter, 5 stk.  5 små tærteforme med løs bund. Mørdej: 50 g smør 50 g flormelis et nip salt 100 g hvedemel Fintrevet skal af ½ øko appelsin Korn af ½ vaniljestang 1 æggeblomme 1-2 spsk. mælk Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene, Saml dejen med
Read more