De her – de er SÅ meget bedre end de købte. Så meget, at du fremover ikke gider spise dem fra supermarkedet 😉 Pølsebrød, Ca. 16 stk. Tid: 25 min + 50 min hævetid 5 dl vand 25 g gær, 80 g sukker 10 g salt 1 æg 75 g blødt smør 950 G-1 kg
Read more
Author All post by : Dorthe
De her – de er SÅ meget bedre end de købte. Så meget, at du fremover ikke gider spise dem fra supermarkedet 😉 Pølsebrød, Ca. 16 stk. Tid: 25 min + 50 min hævetid 5 dl vand 25 g gær, 80 g sukker 10 g salt 1 æg 75 g blødt smør 950 G-1 kg
Read more
Tærte (8 personer) Mørdej:50 g smør50 g flormelisEt nip salt100 g hvedemelFintrevet skal af ½ citronKorn af ½ vaniljestang1 æggeblomme1-2 spsk. mælk Brug en smurt tærteform på 10 x 20 cm eller en rund på 20 cm.Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene. Saml dejen med mælk
Read more
Klart en af mine favoritter i æblesæsonen 8 personer tid: 1 time 30 min Tre bunde:6 past. æggehvider200 gr. sukker Æggehviderne piskes stive. Pisk sukker og tag tre bageplader med bagepapir på og brug en rund form, som du kan tegne efter på bagepapiret.Fordel massen indenfor de aftegnede runde dele på de tre plader.Bag bundene
Read more
Brødet har den lækreste sprøde skorpe. Tid: 2 timer incl. 40 min bagetid Dej:25 g gær4½ dl vand1 tsk sukker1 tsk groft salt150 g fuldkornsmel425 g hvedemelEvt. 10 g bageenzym Fremgangsmåde:Opløs gær sukker i vandet. Tilsæt mel og salt og evt. bageenzym og lad det køre på røremaskinen i minimum 10-15 minutter. Dejen skal helt
Read more
8-10 prs.Arbejdstid: 1 time + 50 min bagning Dej:250 gr blødt smør200 gr sukker4 æggeblommer2 tsk bagepulver2 tsk vanillesukker2,5 dl mælk150 gr hvedemel Smør og sukker røres godt sammen og æggeblommerne tilsættes. Bagepulver, vanillesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir (ca. 30×40).
Read more
Den blide chokoladesmag komplementeres så fint af en lækker cream cheese frosting Red velvet cupcakes, ca. 50 stk. 300 g sukker120 g smør, stuetemperatur2 æg45 ml rød frugtfarve2 tsk. vaniljesukker300 g hvedemel1 tsk. natron20 g kakao1 tsk salt2,5 dl kærnemælk2 spsk. eddike Pisk smør, sukker og vanilje sukker let og luftigt. Tilsæt ægget og pisk
Read more
Lækre hindbærcupcakes med den skønneste chokoladecreme. Kagerne kan laves i god tid og puttes i fryseren. Hindbærcupcakes 150 g blødt smør1 tsk vaniljesukker225 g sukker250 g mel1 nip salt1,5 tsk bagepulver2,5 dl mælk3 æggehvider125 g frosne hindbær. Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt skiftevis mælk og mel, bagepulver og salt. Pisk æggehvider stive og vende
Read more
Lækre Oreo cupcakes, her i miniudgave, perfekt til kagetapas Tid: 1 time + bagning ad 2 omgange Kagedej 240 g mel 200 g sukker1 1/2 teskefulde bagepulver 1 tsk vaniljesukker1/2 tsk salt170 g smør ved stuetemperatur3 æggehvider120 g creme fraiche (1,2 dl)120 ml sødmælk (1,2 dl)120 g Oreos (hakket) Forvarm ovnen til 180 C.Sigt de
Read more
Perfekte til kagetapas Tid:45 minutter Afkøling: 8-12 timer Chokoladeganache 100 g god mørk chokolade (Jeg brugte Callebaut)4 dl. piskefløde25 g smør Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, men den må ikke koge. Tag gryden af varmen og hæld chokoladen i og pisk til det er smeltet. Tilsæt smørret og rør til smørret er smeltet.Hæld
Read more
Den tunge konfektbund komplementerer vaniljemoussen og hindbærmoussen helt perfekt. Arbejdstid 2 timer Udstyr: Springform, 2 siliconeforme til indlæg og den færdige kage. Konfektbund200 g smør200 g sukker200 g god mørk chokolade, 70 %6 æg, str. M60 g hasselnødder Smør, sukker og chokolade smeltes i en tykbundet gryde til sukkeret er opløst. Hæld chokolademassen op i
Read more
Lækker sag med silkeblød hindbærmousse og sprød tærtebund. Både tærtebund og mousse kan laves i god tid og sættes i fryseren. Ca. 10 prs., En rektangulær form, 20×30 cm Mørdej:100 g blødt smør55 g flormelis1 æg30 g mandelmel180 g. hvedemelEt nip salt Rør smør, flormelis og salt sammen. Jeg bruger altid min mini-fooodprocessor til mørdeje.
Read more
Grøntsager i kage? Det smager forbavsende godt og slet ikke sundt 😉 Og så gør det jo ikke noget, atden er hurtig og nem at bage Lille bradepande ca 18×28 cm Dej 4 stk. æg175 g brun farin150 g smeltet smør eller margarine2 tsk vaniljesukker200 g mel2 tsk bagepulver2 tsk stødt kanel 350 g revet squash Smør / margarine smeltes og sættes til afkøling.Tænd ovnen på 180
Read more
Tænd ovnen på 220°.Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk de våde ingredienser på nær sovsekuløren i en anden og større skål. Hæld de tørre ingredienser i de våde og tilsæt sovsekulør. Hæld dejen i en smurt brødform og bag det 10 minutter ved 220°. Skru derefter ned på 175° og bag det
Read more
God at slutte en lækker middag med. Og er ikke så sød. 6 prs. Bund: 120g mandler og hasselnødder 1-1,5 spsk. farinEt drys salt60 g smeltet smør Tænd ovnen på 160 grader.Blend nødderne sammen med sukker og salt, smelt smørret og tilsæt det til de hakkede nødder.Fordel nødderne på et stykke bagepapir og bag det
Read more
En klassisk dessert, man aldrig går galt i byen med Dej til ca. 12-14 små pandekager ø16 4 æg10 gram sukker250 g mel1/2 l kærnemælk1 tsk revet citronskal (Kan udelades) Æg og sukker piskes med sigtet mel og kærnemælk. Tilsæt citronskal og sæt dejen på køl i ca. 1/2 time. Bag tynde pandekager og lade
Read more
Ca. 30 stk. Ingredienser: 500 g marcipan1 dåse kondenseret mælk kogt til karamel1-2 øko appelsiner200 g mørk chokolade Sørg for at koge karamellem i god tid, så den er afkølet. Dåsen stilles i en gryde med kogende vand i 3 timer og køles af. Del marcipanen i 30 stykker.Hæld karamellen i en skål og bland
Read more
Det her er et seriøst stykke konfekt! Den lækreste karamel med en bund af marcipan og et tyndt lag chokolade på toppen ca. 24 stykker Karamel 1,25 dl piskefløde75 g smør75 g sukker75 g lys sirup80 g hakkede mandler75 g hele hasselnødder Andre ingredienser:200 g marcipan150 g mørk shokoladeRosegolddust el. lign Fløden koges op med
Read more
Denne lækre cheesecake er lækker som afslutning på et godt måltid og er ikke for sød. Og så er den glutenfri 😉 Bund:20ø 200 g mandelmel100 g smeltet smør2 spsk. sukker Ingredienserne blandes og fordeles i en springform og presses godt sammen i formen. Bages ved 160 grader i 25-30 minutter, til bunden er lysebrun
Read more
Lækre små tærter med frisk æblefyld 6 små tærter Mørdej:60 g blødt smør35 g flormelis1 tsk. vaniljesukker1 knsp. salt½ æg25 g mandelmel100 g hvedemel Rør blødt smør, flormelis, vanilje og salt sammen, brug evt. en lille foodprocessor. Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og kør/rør dejen hurtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den
Read more
Blondie er en hvid chokoladekage. Her skåret i mundrette stykker, så den egner sig til kagetapas Blondie dej: Kagen er bagt i en bradepande 25×35 cm Blondie300 g smør300 g hakket hvid chokolade8 æg stuetempereret200 g sukkerkorn fra 1 vaniljestang200 g mel2 tks. bagepulver Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Smelt smørret og kom
Read more
En af mine favoritter. Lakrids, hindbær og hvid chokolade i skøn forening, pyntet med marengs. Her i en miniudgave, som kan bruges til kagetapas Minicupcakes, ca. 55 stk Dej:250 g saltet smør350 g rørsukker4 æg3 dl mælk400 g hvedemel4 tsk vaniljesukker1 spsk bagepulver, strøget mål5 spsk groft lakridspulver 600 g frosne hindbær (Bemærk, at de først tages
Read more
Skønne minicupcakes, der blev serveret til en kagetapas. Det er min allerbedste chokoladekageopskrift, som rent faktisk smager af chokolade Chokolade Minicupcakes, ca. 45 stk Arbejdstid: 20 minutter + 12-15 minutters bagetid pr plade Dej:225 g. hvedemel100 g. sukker, gerne rørsukker125 g. brun farin1 tsk. vaniljesukker1 tsk. natron 1 tsk. bagepulver50 g. kakao100 g. smagsneutral olie150
Read more
Disse lækre tærter blev lavet som en del af kagetapas. Mascarponecremen komplementerer de søde jordbær på allerlækreste vis Tærter, ca. 24 stk. Dej:500 g marcipan, revet250 g koldt smør i tern4 æg8 spsk. hvedemel 100 g smeltet mørk chokolade Creme:500 g mascarpone2 dl græsk yoghurt 10 %5-6 spsk. FlormelisKorn af 1 vanillestang af god kvalitet
Read more
De små cupcakes blev bagt som en del af kagetapas. De kan selvfølgelig sagtens laves i almindelig størrelse cupcakeforme og skal så bare bage lidt længere. Key Lime cupcake dej, ca. 35 minicupcakes 60 g blødt smør110 g sukker 4,5 spsk. græsk yoghurt 10 %1,5 tsk revet limeskal (øko)1 tsk vaniljesukker85 g hvedemel1,5 tsk strøgne
Read more
Den klassiske æblekage er her brugt til kagetapas Bruges opskriften til kagetapas, kan man nøjes med ca halvdelen af makronerne.Ca. 20 små glas eller til 8 prs. 1½ kg æbler (ca 15 store æbler)2-3 spsk citronsaft2 tsk vaniljesukker4 spsk sukker 250 gr makroner2½ dl piskefløde Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i mindre stykker (Der skal herefter være ca. 1,2-1,4 kg æbler.)Læg æblestykkerne i en
Read more
Kagen er til 12 prs. Mandelbund:ø24 300 g mandelmel7 æggehvider300 g sukker1,5 spsk. hvedemel 1/2 tsk. Bagepulver Pisk æggehvider og sukker til sej marengs. Vend mandelmel, hvedemel og bagepulver i. Fordel dejen i en form foret med bagepapir. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 grader midt i ovnen.Tag bunden ud af formen, når den er
Read more
Kransekagekonfekt er lækker til større anledninger som studenterfest, konfirmation, fødselsdage, bryllupper og nytår. Cirka 85 stk. 800 g ren rå marcipan8 æggehvider200 g flormelis Ca. 300 g mørk chokolade i god kvalitetEvt lidt Ruby chokolade til toppen Riv marcipanen groft og pisk det med æggehviderne og flormelisen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.marcipanmassen kommes i
Read more
Ca 12 boller Bollerne er også ketovenlige 🙂 10 spsk. Husk4,5 spsk. sesamfrø2 tsk. bagepulver1 tsk. natron280 g mandelmel 2 tsk. fint salt3 tsk. Æblecider eddike6 Æggehvider4,5 dl varmt, kogt vand Tænd ovnen på 180 grader Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.Pisk æggehvider i en anden skål og tilsæt eddiken. Tilsæt vand
Read more
Jeg elsker lakridsmandler, så når jeg laver brændte mandler, er halvdelen altid med lakridspulver. Opskriften er den gammeldags metode på en pande, da jeg synes de bliver bedst 1 kop sukker2 kopper mandler½ kop vand1 tsk. vaniljesukkerevt. 1 tsk. kakao eller lakridspulver Ingredienserne kommes på en pande på fuld varme og omrøres, indtil sukkeret krystalliserer
Read more
Ca. 100 stk. 250 g blødt smør100 g flormelis370 g mel50 g. grofthakkede pistacienødder80 g hakket mørk chokolade af god kvalitet375 g mel0,5 tsk. natron1 æg Bland smør med flormelis, mel, nødder og chokolade og saml dejen med ægget.Rul dejen ud i pølser med en omkreds som en 5 krone og pak dem ind i
Read more
Elsker du også chokoladeskildpadder? Så skal du prøve disse! Den ultimativ lækreste chokoladekage med flydende indlæg af romkaramel, pyntet med karamelsmørcreme. Chokoladecupcakes, ca. 16 stk. 225 g. hvedemel100 g. rørsukker125 g. brun farin1/2 spsk. vaniljesukker1 tsk. natron1 tsk. bagepulver50 g. kakao100 g. olie150 g. creme fraiche2 små æg1,5 dl. lunkent vand50 g. mørk hakket chokoladeevt.
Read more
Jeg har smagt mange chokoladekager i mit liv. Der er dog ingen der endnu har slået denne opskrift. Kagen er blød og lækker og smager af faktisk af chokolade. Whats not to like 🙂 Chokoladekage Arbejdstid: 10 minutter + 1 time og 20 minutters bagetidØ25 cm springform 450 g. hvedemel200 g. sukker, gerne rørsukker250 g.
Read more
Under dette smukke ydre gemmer der sig den lækreste banankage med chokoladestykker. Og så er den ret nem at lave. Arbejdstid: 15 minutter + 50 minutters bagetid Til ca 12 . prs 6 æg350 g sukker4 tsk vanillesukker250 g mel2 tsk. bagepulver200 g smeltet smør5 bananer1-2 tsk. kanel (Kan udelades)75 g hakket chokolade Lys/mørk efter
Read more
Tid: 4 timer ialt, heraf 3 timers hævning Kanelsnegle – til bradepande ca. 32×24 cm 2,5 dl kold mælk25 g gær1 lille æg500-525 g hvedemel75 g sukker8 g salt6 g stødt kardemomme (kan udelades)75 g margarine Kanelremonce150 g blødt smør50 g brun farin50 g sukker½ dl sirup1 spsk kanel med lidt top 1 sammenpisket æg
Read more
Æblesæsonen er over os, men heldigvis kan kagen laves året rundt og er et godt forslag til en hurtig og lækker kage Arbejdstid: Ca. 20 min + bagetid 22ø/ 5-6 prs 2 æg160 g sukkerKorn fra 1/2 vaniljestang2 tsk kanel1 tsk bagepulver125 g mel250 g æbler i grove tern Hakkede hasselnødder til pynt Æg, vaniljekorn
Read more
Ruby chokolade er en relativ ny chokolade på markedet. Den lyserøde farve skyldes at kakaobønnerne har et lyserødt skær og smagen er lidt syrlig/bæragtig.Kagen er er dog ikke lyserød, selv om den er lavet på rubychokolade. Kagen passer til en almindelig bradepande og kan også bruges som talkage / bogstavkage. Ruby chokoladekage450 g smør450 g
Read more
8 prs, 22ø Tærtebund200 g hvedemel75 g flormelis125 g smør1 æggeblomme Bland mel og sukker og smuldr smørret i dejen og saml dejen med æggeblommen. Brug evt. en minifoodprocessor. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Mazarinmasse100 g revet marcipan40 g Sukker50 g Smør (blødt)1 stort æg Bland marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret og til sidst ægget. Rul tærtedejen ud og læg den i tærteformen.
Read more
Den syrlige rabarber-æble kompot står supergodt til marengsen på toppen i disse små tærter Arbejdstid: ca. 1 time6 tærter Kompot:475 g rabarber i små stykker2 æbler (ca. 160 g) i tern1 vaniljestang i god kvalitet100 g. sukker1 spsk. limesaft Bring det hele i kog inklusive den tomme vaniljebælg og lad det koge sammen i 10-15
Read more
Hvid chokoladekage med en frisk solbærmousse og friske bær på toppen. Så bliver ikke ikke mere lækkert. Kagen er glutenfri og kan laves med alle slags bær, hvis du ikke kan skaffe solbær. 8 Prs., 20ø springform Blondie 100 g hvid hakket chokolade100 g smør½ vaniljestang2 æg70 g sukker1 knivspids salt100 g mandelmel Ovnen tændes
Read more
Jordbærtærter er altid skønt. Her i en udgave med hvid cremeaux’ og jordbærsylt, som begge skal laves en eller flere dage før brug. Så er det nemt at lave kagerne på dagen. 6 små tærter eller en stor tærte Jordbærsylt – kan med fordel laves et par dage før. 225 g frosne eller friske jordbær2
Read more
Kirsebærmousse med en lille kirsebærbombe indeni, lagt på blondiebund. en blondie er en hvid chokoladekage 🙂 Kagen kan laves i forvejen, da den skal på frys. 5 stk.Køb et godt glas kirsebærsovs, som skal bruges til både bomber og mousse. KirsebærbomberLav kirsebærbomberne først, så de kan komme på frys50 g kirsebærsovs1/2 blad husblas Læg husblassen
Read more
Disse kager er både friske og karamelagtige på samme tid. 6 kagerDer skal bruges en lille form på 15×15 cm og en siliconeform. Karamelbund 45 g blødt smør45 g brun farin45 g marcipan1 lille æg1,5 spsk.citronsaft25 g hvedemel0,5 tsk vaniljesukker Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, som skal være 15×15 cm.Pisk smør, brun
Read more
Hurtige nybagte boller på 1 time. 10-12 stk 50 g gær1 dl lunkent vand2,5 dl yoghurt naturel50 g olie1 tsk. sukker1,5 tsk groft salt300 g hvedemel100 g fuldkornsmel Opløs gæret i vandet og tilsæt sukker, yoghurt og olie og herefter fuldkornsmel og salt. Tilsæt til sidst resten af melet (og evt. 1/2 tsk. bageenzym) Når
Read more
Koldthævede, rustikke boller med rosmarin. Lav dobbeltportion, så er der boller til morgenmaden næste dag. Dej, ca. 9 boller25 g gær4 dl koldt vand2 spsk. olie, evt. hvidløgsolie150 g. purpurhvedemel med fuldkorn eller anden fuldkornsmel450 g hvedemel2 tsk saltevt. 10 g bageenzym Frisk rosmarinSaltflager Opløs gær i vandet og tilsæt olie og mel. tilsæt salt
Read more
Grove boller med skinke. De kan spises både med og uden pålæg. Opskriften stammer fra en bager, jeg har samarbejdet med 🙂 Ca 12-18 stkArbejdstid: 1 time 50 g gær3½ dl. kærnemælk1½ dl olie200 g grahamsmel400 g hvedemel1½ tsk salt1 box skinke i strimler eller tern Gær opløses i kærnemælken, hvorefter olie og grahamsmelet tilsættes.
Read more
Ca. 30 stk. 200 g marcipan30 hasselnødder150 g rubychokolade Tørret hindbær Rist hasselnødderne på panden, til du kan dufte dem. Gnid skallen af i et viskestykke.Tril marcipankugler med en nød i.Temperer rubychokolade (27-28 grader) og overtræk marcipanen. Drys med tørret hindbær.
De er ret nemme at lave og smager skønt Ca. 20 stk 300 g. Saltkaramelmarcipan130 g lys chokoladeGuldstøv Skær små barer af marcipanen. Temperer chokoladen og overtræk barerne. Pensl med guldstøv
Den lækreste solbærkonfekt med sprød skal af hvid chokolade ca 30 stk. 150 g marcipan2 tsk. Solbærmarmelade1 tsk. Citronsaft2 tsk. Solbærpulver150 g hvid chokoladeSolbærstøv til pynt Bland marcipanen med marmelade, pulver og citronsaft og tril små kugler.Temperer den hvide chokolade og overtræk marcipankuglerne og tril det til sidst i solbærstøv..
En skøn chokolade, med tranebær og derfor ikke bliver for sød. 250 g hvid chokolade150 g tørrede tranebær150 g hasselnødder Rist hasselnødder på panden og gnid skallen af i et klæde. Hak nødderne.smelt chokoladen og temperer den. Bland tranebær og nødder i og hæld massen i en form eller på et stykke bagepapir og lad
Read more
En klassisk julesmåkage til kaffen ca.75 stk. 400 g blødt smør100 g sukker500 g melRevet skal fra en stor 1/2 økocitron 1 tak vaniljesukker Bland sukker og smør godt og tilsæt revet citronskal, vaniljesukker og mel. del dejen i tre dele og rul den ud til pølser. Giv dem et tryk med en kagerulle. Læg
Read more