Kirsebærbomber

Posted in : Uncategorized on by : Dorthe

Spread the love

Kirsebærmousse med en lille kirsebærbombe indeni, lagt på blondiebund. en blondie er en hvid chokoladekage 🙂 Kagen kan laves i forvejen, da den skal på frys.

5 stk.
Køb et godt glas kirsebærsovs, som skal bruges til både bomber og mousse.

Kirsebærbomber
Lav kirsebærbomberne først, så de kan komme på frys
50 g kirsebærsovs
1/2 blad husblas

Læg husblassen i koldt vand. Blend kirsebærsovsen og varm det op og opløs husblassen heri.
Kom geleen i en form med små halvkugler på ca. 2 cm i diameter og læg det i fryseren. lad stå i min 3 timer.

Blondie
100 g smør
100 g hakket hvid chokolade
3 små æg stuetempereret
70 g sukker
1 tsk, vaniljesukker
70 g mel
0,75 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. 

Smelt smørret og kom imens den hakkede chokolade op i en skål, hvor der også er plads til smørret.
Det smeltede smør hældes det op i den hvide chokolade, og rør rundt til smør og chokolade er smeltet sammen. Lad massen køle af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn ved høj hastighed i ca 5 minutter til æggesnapsen er lys og luftig, og sukkeret er opløst.
Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og kom så smør/chokoladeblandingen i, og vend dejen sammen med en dejskraber.

Kom dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, og bag den i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden. Tjek at den er bagt ved en kødnål el.lign. Lad kagen køle helt af.


Kirsebærmousse
4 blade husblas
225 g kirsebærsovs
25 g. citronsaft
95 g skyr
125 g piskefløde
1 tsk. vaniljesukker


Læg husblassen i koldt vand. Blend og opvarm kirsebærsovsen og citron og opløs husblassen i.
Lad den afkøle, så den er let lun. Pisk fløden og vend kirsebærsovsen i lidt efter lidt. Vend til sidst skyren i og kom moussen i en sprøjtepose.

Udstik kagebunde, som passer til din form. Fyld kageformene halvt med mousse og find kirsebærindlæggene i fryseren og læg forsigtigt en i hver. Fyld op med mousse, men max. 1/2 cm til kanten. Afslut med en kagebund i hver form. Husk at lægge bunden af kagen ned mod moussen. (Kom evt. lidt chokoladesirup på vunden af kagen før den lægges i formen)
Sæt kagerne på frys i min. 6 timer, gerne natten over.