18 juli, 2024
Kage med marengs, vaniljecreme og frugt – Cake with merengue, vanilla cream and fruit

English version further down 🙂
8-10 prs.
Arbejdstid: 1 time + 50 min bagning
Dej:
250 gr blødt smør
200 gr sukker
4 æggeblommer
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2,5 dl mælk
150 gr hvedemel
Smør og sukker røres godt sammen og æggeblommerne tilsættes. Bagepulver, vaniljesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir (ca. 30×40).
Bag kagen på ovnens nederste rille i ca. 20 minutter ved 200 grader, til den er gennembagt og har en gylden overflade.
Marengs:
4 æggehvider
250 g sukker
100 g hakkede hasselnødder eller mandler
Når der cirka er 5 min bagetid tilbage, laves marengsen.
Rør æggehviderne helt stive. Rør sukker i de stive æggehvider og pisk blandingen til marengs. Vend de grofthakkede nødder i marengsen.
Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs på toppen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 25-30 minutter ved 180 grader, til marengslåget er gyldent og sprødt. Tag kagen ud igen og lad den afkøle 15 minutter i formen. Tag kagen op af formen ved at løfte i bagepapiret og stil kagen til afkøling på ovnristen.

Vaniljecreme:
4 dl fløde
4 dl cremefraiche 38 %
2 spsk flormelis
2-3 tsk vaniljesukker
Rør cremen sammen af creme fraiche, flødeskum, flormelis og vanillesukker. Træk evt bagepapiret af kagebunden og sæt den på fadet, den skal serveres på.
Fordel vaniljecremen ovenpå marengslaget og pynt med frisk frugt efter eget ønske. Lad gerne kagen trække et par timer inden servering.
Ingredients:
- 1 cup (250 g) softened butter
- 1 cup (200 g) sugar
- 4 egg yolks
- 2 teaspoons baking powder
- 2 teaspoons vanilla sugar
- 1 cup (2.5 dl) milk
- 1 cup (150 g) all-purpose flour
- Cream together the butter and sugar until light and fluffy.
- Add the egg yolks one at a time, mixing well after each addition.
- Mix in the baking powder and vanilla sugar.
- Gradually add the milk while stirring.
- Finally, fold in the flour until you have a smooth batter.
- Pour the batter into a greased baking pan and bake at 390°F (200°C) for 1 hour 50 minutes.
Meringue Topping:
- 4 egg whites
- 1¼ cups (250 g) sugar
- ¾ cup (100 g) chopped hazelnuts or almonds
Prepare the meringue when the cake has about 5 minutes of baking time left.
- Whip the egg whites until stiff peaks form.
- Gradually add the sugar while beating, until the mixture turns into a glossy meringue.
- Fold in the chopped nuts gently.
- Remove the cake from the oven and spread the meringue evenly over the top.
- Place the cake back in the oven and bake at 355°F (180°C) for 25-30 minutes, until the meringue is golden and crispy.
- Cool the cake in the pan for 15 minutes, then lift it out using the parchment paper and allow it to cool completely on a wire rack.
Vanilla Cream:
- 1⅔ cups (4 dl) heavy cream
- 1⅔ cups (4 dl) crème fraîche (38%)
- 2 tablespoons powdered sugar
- 2-3 teaspoons vanilla sugar
Mix crème fraîche, whipped heavy cream, powdered sugar, and vanilla sugar together until smooth.
Remove the parchment paper from the cake base if necessary and place it on the serving platter.
Spread the vanilla cream evenly over the meringue layer.
Garnish with fresh fruit of your choice.
Allow the cake to rest for a few hours before serving to enhance the flavors.