HomeKager Kager Kage med marengs, vaniljecreme og frugt

Kage med marengs, vaniljecreme og frugt

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

8-10 prs.
Arbejdstid: 1 time + 50 min bagning

Dej:
250 gr blødt smør
200 gr sukker
4 æggeblommer
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2,5 dl mælk
150 gr hvedemel

Smør og sukker røres godt sammen og æggeblommerne tilsættes. Bagepulver, vanillesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir (ca. 30×40).
Bag kagen på ovnens nederste rille i ca. 20 minutter ved 200 grader, til den er gennembagt og har en gylden overflade.

Marengs:
4 æggehvider
250 g sukker
100 g hakkede hasselnødder eller mandler

Når der cirka er 5 min bagetid tilbage, laves marengsen. Rør æggehviderne helt stive. Rør sukker i de stive æggehvider og pisk blandingen til marengs. Vend de grofthakkede nødder i marengsen. 

Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs på toppen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 25-30 minutter ved 180 grader, til marengslåget er gyldent og sprødt. Tag kagen ud igen og lad den afkøle 15 minutter i formen. Tag kagen op af formen ved at løfte i bagepapiret og stil kagen til afkøling på ovnristen.

Vaniljecreme:
4 dl fløde
4 dl cremefraiche 38 %
2 spsk flormelis
2-3 tsk vanillesukker

Rør cremen sammen af creme fraiche, flødeskum, flormelis og vanillesukker. Træk evt bagepapiret af kagebunden og sæt den på fadet, den skal serveres på.
Fordel vanillecremen ovenpå marengslaget og pynt med frisk frugt efter eget ønske. Lad gerne kagen trække et par timer inden servering.