24 oktober, 2020
To i en julesmåkager. Jødekager og korendekager
Posted in : Jul, Småkager on by : Dorthe Tags: Jul, kanel, småkager
Disse to slags julesmåkager er lavet af samme dej. Praktisk, ikke? 🙂
Småkagedej, ca. 75 stk.
175 g smør
250 g mel
90 g sukker
1/2 tsk. Hjortetaksalt
1 stort æg
evt. lidt revet citron
Blødt smør og mel blandes og sukker og hjortetaksalt tilsættes. Saml dejen med ægget og lad dejen hvile på køl i minimum 1 time.
Jødekager:
Rul dejen ud og udstik den med den ønskede form. Lav dem ikke for tynde.
Læg dem på en bageplade og pensl dem med sammenpisket æg. Drys med kanelsukker og læg evt. 1/2 mandel på hver kage.
Korendekager:
1 knapt en hel bøtte korender bruges til en “hel” småkagedej.
Tril små kugler, ca. på størrelse med en pebernød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade og pensl med sammenpisket æg. (Kan udelades)
Småkagerne bages i ovnen i ca. 8-9 minutter ved 200 grader.
Tip: Dejen kan fryses og tages op, når småkagerne skal bages