Kransekagekonfekt

Posted in : Uncategorized on by : Dorthe

Spread the love

Kransekagekonfekt er lækker til større anledninger som studenterfest, konfirmation, fødselsdage, bryllupper og nytår.

Cirka 85 stk.

800 g ren rå marcipan
8 æggehvider
200 g flormelis

Ca. 300 g mørk chokolade i god kvalitet
Evt lidt Ruby chokolade til toppen

Riv marcipanen groft og pisk det med æggehviderne og flormelisen.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
marcipanmassen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud i toppe på et bagepapir. De flyder ikke ud, så de kan sættes tæt (jeg havde ca. 40 på en plade).
Sæt evt en hasselnød på toppen. Jeg valgte at pynte med Ruby chokolade i stedet.
Bages i ca. 15 minutter, afhængig af størrelsen. Kagerne må ikke blive brune, men kun let gyldne.

Smelt det mørke chokolade mens kagerne afkøler. Jeg tempererede chokoladen, men det er ikke nødvendigt. Dyp bunden af de afkølede kager i chokoladen og læg dem til tørre på siden.
Når de er tørre, kan de sættes på bunden og pyntes på toppen med smeltet chokolade