HomeHøjtider Passionsfrugtmousse med mandelbund

Passionsfrugtmousse med mandelbund

Posted in : Højtider, Moussekager, Påske on by : Dorthe Tags: , , , , ,

Spread the love

Kagen er til 12 prs.

Mandelbund:
ø24

300 g mandelmel
7 æggehvider
300 g sukker
1,5 spsk. hvedemel
1/2 tsk. Bagepulver

Pisk æggehvider og sukker til sej marengs. Vend mandelmel, hvedemel og bagepulver i. Fordel dejen i en form foret med bagepapir. 
Bag bunden ca. 30 min. ved 175 grader midt i ovnen.
Tag bunden ud af formen, når den er afkølet.

Smelt 50 g mørk chokolade og fordel det på kagebunden med en gaffel eller ske.

Passionsfrugtmousse
6 bladehusblas
1,5 dl passionfrugtsjuice eller 12 frugter
3-5 spsk. citronsaft
180 g sukker
4½ dl piskefløde
2,25 dl græsk yoghurt 10 %

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Hvis du bruger frugter i stedet for juice: Halvér passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud og mos frugtkødet gennem en finmasket si, så kernerne sorteres fra, og saften løber ned i en skål.
Varm passionsfrugtsaft og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme saft.
Hæld passionssaften i en skål, og sæt den på køl i 5-10 minutter. Den skal være håndvarm.
Pisk fløden til skum og tilsæt skyr. Vend den let afkølede passionssaft i fløden lidt efter lidt, til du har en ensartet mousse. Smag til med citronsaft.

Udstik kagebunden, så den er ca. 20 cm i diameter. Jeg brugte en kagering til formålet.
Hæld moussen i en silikoneform på 24 cm eller en springform foret med kageplast og tryk kagebunden helt ned i moussen, så kun lige overfladen kan ses. Sæt kagen på frost i min. 6 timer, gerne natten over.

Tag kagen ud af fryseren og frigør den fra formen og sæt den på et fad (med kagebunden nederst).
Pynt den med en chokolade fuglerede, små æg og marengs til påske eller med friske bær og chokolade.


Fuglerede:
Find en skål og hæld iskoldt vand i.
Start med 100 g chokolade. Smelt chokolade og kom det i en sprøjtepose og klip et meget lille hul i den. Sprøjt chokoladen ud i vandet i cirkler til det til sidst ligner en rede. Processen kan gentages flere gange og man kan bygge ovenpå den første rede man laver.


TIP: Hvis du ønsker en højere kagebund, kan kagen bages i en 20ø form i stedet og du behøver ikke stikke den ud.

Ingen tilgængelig beskrivelse.