HomeBrød og boller Rosmarinbrød med saltflager

Rosmarinbrød med saltflager

Posted in : Brød og boller, Til Madpakken on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Koldthævede, rustikke boller med rosmarin. Lav dobbeltportion, så er der boller til morgenmaden næste dag.

Dej, ca. 9 boller
25 g gær
4 dl koldt vand
2 spsk. olie, evt. hvidløgsolie
150 g. purpurhvedemel med fuldkorn eller anden fuldkornsmel
450 g hvedemel
2 tsk salt
evt. 10 g bageenzym

Frisk rosmarin
Saltflager

Opløs gær i vandet og tilsæt olie og mel. tilsæt salt og evt. bagenzym og ælt dejen godt.
Sæt dejen på køl i min. 2 timer og tag den ud 1 time før du skal bage.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir eller en hulplade.
Læg rosmarin ovenpå bollerne og drys medflagesalt.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.

TIP: Hvis du har lavet dobbeltportion og vil bage til morgenmaden, kan du tilsætte lidt solikkekerner til dejen og drysse med hvedemel