HomeKager Cupcakes Skildpadde cupcakes

Skildpadde cupcakes

Posted in : Cupcakes, Kager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Elsker du også chokoladeskildpadder? Så skal du prøve disse! Den ultimativ lækreste chokoladekage med flydende indlæg af romkaramel, pyntet med karamelsmørcreme.

Chokoladecupcakes, ca. 16 stk.

225 g. hvedemel
100 g. rørsukker
125 g. brun farin
1/2 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 g. kakao
100 g. olie
150 g. creme fraiche
2 små æg
1,5 dl. lunkent vand
50 g. mørk hakket chokolade
evt. 2 spsk. dulche leche (Karamel kogt af kondenseret mælk)


Alle våde ingredienser blandes sammen og de tørre blandes i. Vent med det hakkede chokolade, til dejen er rørt sammen.
Dejen puttes i cupcakeforme, der fyldes 2/3.

Bages i ovnen i ca 15-17 minutter ved 180 grader 

Romkaramel:
2 dl. dulche de leche (Karamel kogt af kondenseret mælk)
2,5-3 spsk. romessens

Karamel og romessenes røres godt samme og kommes i en sprøjtepose.

Brug en lille udstikker til at lave små huller midt i de afkølede kager og fyld med romkaramel.

Smørcreme

200 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
140 g flormelis
1,5 dl. dulche de leche (Karamel kogt af kondenseret mælk)

Smørret piskes i min. 15 minutter for at få smørsmagen væk. Tilsæt vaniljesukker og flormelis og til sidst karamellen.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl (Jeg har brugt en rose-swirl 2D) og pynt kagerne med smørcreme.

Opbevares på køl indtil et kvarters tid før de skal spises.