HomeKager Cheesecakes Lime cheesecake

Lime cheesecake

Posted in : Cheesecakes, Kager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Denne lækre cheesecake er lækker som afslutning på et godt måltid og er ikke for sød. Og så er den glutenfri 😉

Bund:
20ø

200 g mandelmel
100 g smeltet smør
2 spsk. sukker

Ingredienserne blandes og fordeles i en springform og presses godt sammen i formen. Bages ved 160 grader i 25-30 minutter, til bunden er lysebrun og gylden.
Afkøles i formen.

Fyld:
400 g naturel flødeost (Ikke light)
2 dl. piskefløde
1 dl. limesaft + evt lidt revet skal
4 spsk. sukker
4 blade husblas

Læg husblassen i koldt vand.
Pisk kort 1 dl. fløde sammen med osten .
Pisk den sidste dl fløde til skum og bland det med ostemassen og sukker.
Opvarm limesaften i en gryde, kram vandet af husblassen og opløs det i limesaften. Lad det køle af, til det er håndvarmt.
Kom lidt af osemassen i limesaften og rør rundt og gentag dette et par gange, før det hældes i resten af ostemassen.
Hæld ostemassen på kagebunden og glat den ud. (Du kan evt. bruge kagepplast og en kagering for et pænere resultat)
Stil kagen på køl i min. 4 timer og gerne natten over.
Pynt med hakkede pistacienødder el. lign. ved servering.