HomeKager Moussekager Konfektkage med mousse

Konfektkage med mousse

Posted in : Moussekager, Påske, Uncategorized on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Den tunge konfektbund komplementerer vaniljemoussen og hindbærmoussen helt perfekt.

Arbejdstid 2 timer

Udstyr: Springform, 2 siliconeforme til indlæg og den færdige kage.

Konfektbund
200 g smør
200 g sukker
200 g god mørk chokolade, 70 %
6 æg, str. M
60 g hasselnødder

Smør, sukker og chokolade smeltes i en tykbundet gryde til sukkeret er opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en springform med bagepapir i bunden (22-24 cm i diameter, jeg brugte en på 22 cm).
Bag konfektbunden ved 180 grader i ca. 30-40 min. Lad bunden køle helt af inden den tages ud af formen.

Vaniljemousse
3 blade husblas
70 g sukker
4 past. æggeblommer
3 dl fløde og lidt ekstra til at smelte husblassen i
Korn fra 1 vaniljestang af god kvalitet

Læg husblassen i koldt vand eliminere. 10 minutter.Skrab vaniljekornene ud af stangen og rør dem sammen med lidt sukker. Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer hvidt og tykt. Pisk fløden til let flødeskum. Varm lidt fløde op i en kasserolle, det skal ikke koge. Vrid vandet ud af husblassen og læg det fløden og rør til de er smeltet helt.
Lad det køle, før lidt af æggesnapsen tilsættes den varmede fløde. Tilsæt lidt mere æggesnaps og rør rundt. Herefter hælder du fløde og husblas i resten af æggesnapsen.
Vend æggesnaps blandingen i skålen godt sammen med flødeskum.

Hæld moussen i en form som kan bruges til indlæg i den færdige kage. jeg brugte en på 20ø. sæt moussen i fryseren.

Hindbærmousse
4 ark husblas
450 g hindbær, frosne
1 øko citron, saft og fintrevet skal
60 g sukker
1 tsk. vamiljesukker
5 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog hindbær, citronsaft og -skal og sukker op i en gryde og lad det simre et par minutter. Mos hindbærrene gennem en sigte og si kernerne fra.

Veid vandet fra husblassen, rør den i hindbærpuréen og rør til det er opløst. Køl pureen af til den er næsten kold.
Pisk en let flødeskum og vend den forsigtigt i puréen.
Kom moussen i en silikonekageform på 24 cm i diameter og placer den frosne vaniljemousse og chokoladebund i hindbærmoussen.
Stil den i fryseren natten over.

Tag kagen ud ag fryseren min. 7 timer før servering og oynt den.

her er den brugt til en påskefrokost og er pyntet med frise hindbær, påskeæg og blomster.