8 marts, 2020
Små tærter med mascarpone, karamel og hindbær
Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: hindbær, karamel, mascarpone, mørdej
Tærter, 5 stk.
5 små tærteforme med løs bund.
Mørdej:
50 g smør
50 g flormelis
et nip salt
100 g hvedemel
Fintrevet skal af ½ øko appelsin
Korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme
1-2 spsk. mælk
Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene,
Saml dejen med mælk til en glat kugle. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd formene med dejen, og fjern overflødig dej fra formenes kant. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebundene i ca. 10-12 minutter, til de er flot gyldne. Pas på ikke at give bundene for meget. Afkøl bundene
Til bunden:
100 g smeltet mørk chokolade
Smelt den mørke chokolade og pensl den på tærtebundene.
Creme
125 g mascarpone
1,25 dl piskefløde
korn af ½ vaniljestang
Fintrevet skal af ½ appelsin
1,5 spsk. flormelis
Rør mascarponen helt glat. Pisk fløden til skum, og vend den med mascarponen. Bland vaniljekorn og appelsinskal med flormelis og vend det i cremen og smør den ud på de afkølede bunde. brug evt. en sprøjtepose, da det kan være nemmere at fordele cremen pænt.
Dulche leche (Kondenseret mælk kogt i 3 timer)
Friske hindbær
Pynt tærterne med hindbær, karamel (med tyl og sprøjtepose), små chokladekugler og lidt guldstøv.