7 marts, 2020
S´mores pie med saltkaramel
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, karamel, mandler
S´more pies er et kæmpehit i USA og denne udsgave med saltkaramel må du ikke snyde dig selv for.
Til ca. 10 prs
Kiksebund:
120 g Digestive
80 g mandler
200 g smør
Blend mandler og kiksene og smelt smørret. Bland det sammen og kom det i en tærteform og tryk dejen godt op ad siderne. Sæt formen på køl i min. 1 time
Chokoladeganache
250 g lys chokolade
250 ml fløde
25 g honning
1 dl små skumfiduser
1 dl mandler, finthakkede
Smelt fløden og honningen og hak chokoladen. Smelt chokoladen i fløden og hæld det forsigtigt ud over tærtebunden. Drys med mandler og skumfiduser. Sæt tærten på køl til den har sat sig.
Mørk chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
250 ml fløde
25 g honning
Varm fløde og honning op og hak chokoladen. Smelt chokoladen i fløden og hæld den forsigtigt ud over kagen og sæt den på køl igen, til den har sat sig.
Saltkaramel:
1 dåse dulche leche, eller kog selv kondenseret mælk ien g´ryde med vand i 3 timer.
Brug det halve og bland det med 1/2 tsk groft salt. Kom karamellen i en pose med tyl og pynt kagen karamel og marengs