7 marts, 2020
Færøsk æblekage
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: glutenfri, karamel, mandler, æbler
Færøsk æblekage
2020-01-31
En god kage til kaffen eller desserten, der består af seje marengsbunde med æbler og fløde-fraichecreme og sluttet af med en skøn karamel med hakkede mandler.
Færøsk æblekage, 8 prs
Tid: 1 time 15 min
Bunde, 3 stk:
6 past. æggehvider
200 gr. sukker
Æggehviderne piskes stive. Pisk sukkeret i. Tegn en rund cirkel på 3 stykker bagepapir – brug en rund springform. Min var 22ø.
Fordel massen indenfor de aftegnede runde cirkler på de tre plader.
Bag bundene én ad gangen midt i ovnen, ved 160* i ca. 20-25 min., til de har fået farve.
Bundene afkøles. Lad dem ligge et godt stykke tid på bagepladen, efter de er taget ud, så er de nemmere at få af.
Karamel sauce:
5 spsk. lys sirup
100 gr. flormelis
1½ spsk. vanillesukker
1/4 l. piskefløde
175 g. groft hakkede mandler
Karamelsauce: Hak mandlerne groft. Hæld dem på en pande og rist dem nogle minutter, til de får farve.
Imens smeltes sirup, vanille og flormelis i en gryde, til det bliver brunt. Hæld fløden i og lad det hele koge ind i ca. 20-30 minutter, til karamellen bliver sejere. Bland til sidst mandlerne i.
Husk at karamelmassen stivner mere, når den afkøles.
Æblefyld:
1/4 piskefløde
2 dl. creme fraiche
4-5 æbler afhængig af størrelsen
Fløden piskes stiv, æbler skæres i tern. Flødeskum, creme fraiche og æbler vendes sammen.
Bundene tages forsigtigt af bagepapiret og halvdelen af æblefyldet fordeles på den første bund. Den anden bund lægges ovenpå og resten af æblefyldet fordeles på denne.
Slut af med karamelmassen efter at den sidste bund er lagt på.