HomeKager Moussekager Moussekage med hindbærbomber

Moussekage med hindbærbomber

Posted in : Moussekager on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Den lækreste kombination med en frisk smag. Kagen kræver lidt forskelligt udstyr at lave og tager lidt tid.

Citronmoussekage og hvid chokolademousse med hindbærbomber 

ø24 cm, ca. 15 personer 

Nøddebund:

180 g hakkede mandler 1
1 tsk bagepulver
40 g Digestive kiks
4 æggehvider
200 g sukker

Rist mandlerne på en pande og hak dem groft. Blend vaniljesukker, bagepulver og kiks.
Pisk æggehvider og sukker godt sammen til en luftig masse, og vend de hakkede mandler og kiksemelet i og rør det godt sammen. Fordel dejen i en smurt springform på 24 cm, og bag bunden ved 180 grader i ca. 15-20 min.

Hindbærbomber:
Korn fra ½ vaniljestang
3 spsk sukker
250 g hindbær
1 blad husblas

Husblassen udblødes i koldt vand. Kog vanilje, hindbær og sukker godt sammen og simrer i ca. 10 min. Hæld hindbærmassen gennem en si, for at si kernerne fra. Rør husblassen ud i den varme hindbærsaft og fordel det i en silikone halvkugleform med en diameter på 2 cm. Sæt formen i fryseren i et par timer, til de har sat sig helt.

Citronbund:
4 æg
160 g sukker
120 g mel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker
Skal fra ½ øko citron

Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Citronskal tilsættes og mel, salt, bagepulver og vaniljesukker sigtes i og vendes forsigtigt sammen. Dejen fordeles i en smurt springform på 24 cm, og bages ca. 10 min ved 180 grader.

Hvid chokolademousse:
4 blade husblas
200 g hvid chokolade
6 dl fløde

Husblas udblødes i koldt vand. Chokoladen kommes i en lille gryde med 2 dl piskefløde og varmes langtsomt op under omrøring, til chokoladen er smeltet.
Husblas tilsættes chokolademassen, og cremen afkøles let. 4 dl. piskefløde piskes til let skum, og den afkølede chokoladecreme vendes forsigtigt i, lidt ad gangen.

Citronmousse:
4,5 blade husblas
Saft fra 4 citroner
Skal af 1 ½ øko citron
150 g sukker
4 æggeblommer
5 dl liter piskefløde
Husblas udblødes i koldt vand. Citronsaft, citronskal og sukker koges op i en lille gryde, indtil sukkeret er smeltet og afkøles derefter lidt.
Æggeblommerne blandes med lagen. Pisk pisk kraftigt i gryden, der står over svag varme, til massen bliver tyk og cremet. (ca. 6-8 minutter).
Vend husblas i den lune creme. Afkøles i 15-20 minutter.
Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med den afkølede citroncreme. Sæt moussen i køleskabet en times tid, så den samler sig lidt inden brug. 

Kandiseret citronskal:
Skal fra 1 øko citron
2×2 dl Vand
3 spsk sukker

Skallen skrælles af citronen, med et juliennejern. Strimlerne hældes i en kasserolle sammen med lidt vand. Strimlerne koges i ca. 5 min. Hæld vandet fra og tilsæt 2 dl vand igen sammen med 2 spsk sukker og strimlerne. Koges strimlerne i 20 min. Vandet hældes fra, og gemmes i et glas til citronkaviar, der skal laves senere. Strimlerne dryppes af og vendes med 1 spsk. sukker. Strimlerne fordeles på en bageplade og tørres i ovnen ved 50 grader i ca. 40 min.

Citron kaviar
1 dl citron sukkerlage fra de kandiserede skaller
3 blade husblas
3 dl smagsneutral olie (rapsolie)
Udblød husblassen. Olien hældes i et glas der sættes i fryseren i minimum 20 minutter. Citronlagen varmes op og husblas smeltes i lagen og afkøles.

Lagen kommes i en engangssprøjte og dryppes forsigtigt ned i den kolde olie, så det danner små dråber. Læg dråberne på køkkenrulle, sfor at suge olie, inden de skal på kagen. Hvis de små dråber sat sig sammen når de skal bruges, så rør forsigtigt i skålen, så løsner de sig.

Samling af kagen: 
Mandelbunden placeres på et fad med undersiden op og en kagering og kageplast sættes omkring bunden. Smør lidt hvidt chokolademousse på bunden, og lad det sætte sig ca 10 min, på køl.
Fordel de frosne hindbærbomber på kagen og hæld derefter det sidste mousse udover bomberne så de er dækket. Læg citronbunden ovenpå.
Kagen sættes på køl i min. 3 timer. 
Fjern kagering og kageplast  og udvid kageringen, så der er 0,5-1 cm luft hele vejen omkring kagen og placer kagering og plast omkring kagen igen. 
Hæld forsigtigt citronmoussen på, start med siderne og så toppen og glat kagen med en spatel. Kagen sættes igen på køl i minimum 3 timer, dog gerne natten over.

Fjern kagering og kageplast og pynt kagen med bær, små hvide chokoladekugler, citronskal og citronkaviar. 


Opskriften er inspireret af en opskrift fra pyntekagen.dk 🙂