1 marts, 2020
Marengsjuletræer
Posted in : Højtider, Jul, Mindre Kager, Småkager on by : Dorthe Tags: glutenfri, Jul, marengs, småkager
Marengsjuletræer, ca. 25 stk.
3 æggehvider
90 g sukker
100 g flormelis
½ tsk. eddike
Grøn pastafarve
Små sukkerstjerner, sukkerkugler el.lign
Sørg for at din røremaskine er helt ren og uden fedthinde, før du begynder, da æggehviderne ikke stivner, hvis skålen ikke er helt ren.
Kom æggehviderne i skålen og pisk, til de er helt stive. Tilsæt eddike og sukker og pisk, til sukkeret er helt opløst. Marengsen skal være helt stift.
Tilsæt til sidst flormelis og grøn pastafarve.
Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjte juletræer ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Jeg har brugt tyl 4B fra Wilton
Hold tyllen lodret over bagepapiret, afsæt en passende mængde marengs og løft tyllen fra marengsen. Sæt igen tyllen ned over den første marengskugle og tryk en lidt mindre kugle marengs ud, løft igen og afsæt den sidste kugle marengs, som skal have en spids, når du trækker sprøjteposen op til sidst, for at give en pæn afslutning på juletræet.
Pynt juletræerne med stjerner, kugler el.lign
Sæt pladen i oven ved 90 grader varmluft i 2 timer.
Åbn herefter ovnlågen eller sæt noget i klemme, så den lige er lidt åben og lad marengsen afkøle helt i ovnen.
Marengsen skal slippe bagepapiret uden at hænge i. Gør de det, har de ikke fået nok.
Opbevar juletræerne i en tætsluttende kagedåse.