8 marts, 2020
Æbletærte med remonce
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: marcipan, mørdej, æbler
Et stykke lun æbletærte med kanel og remonce smager fantastisk til en kop kaffe
Tærtebund
Ø25
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knsp.salt
½ æg (Husk at gemme den anden halvdel)
150 g hvedemel
Rør smørret sammen med flormelis og salt i en skål og rør ægget i.
Tilsæt hvedemel, og saml dejen med så lidt æltning som muligt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord og beklæd en smurt tærteform med dejen. Fjern evt. overskydende dej fra kanterne.
Sæt tærtebunden i fryseren mens du forbereder fyldet:
Marcipanremonce
125 g groftrevet marcipan
70 g sukker
50 g blødt smør
1 ½ æg
Riv marcipan på et rivejern, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt æg, og pisk remoncen hurtigt sammen. Tag bunden ud af fryseren og fordel den over den kolde tærtebund.
Tærtefyld:
3 æbler
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
Ovnen tændes på 180°.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanremoncen.
Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden.
Kanelcreme fraiche:
150 g .cremefraiche
1 1/2 tsk.stødt kanel
Bland kanel og creme fraiche godt sammen og server til den lune tærte