HomeKager Kager Æbletærte med remonce

Æbletærte med remonce

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Et stykke lun æbletærte med kanel og remonce smager fantastisk til en kop kaffe

Tærtebund
Ø25

75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knsp.salt
½ æg (Husk at gemme den anden halvdel)
150 g hvedemel

Rør smørret sammen med flormelis og salt i en skål og rør ægget i.
Tilsæt hvedemel, og saml dejen med så lidt æltning som muligt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord og beklæd en smurt tærteform med dejen. Fjern evt. overskydende dej fra kanterne.
Sæt tærtebunden i fryseren mens du forbereder fyldet:

Marcipanremonce
125 g groftrevet marcipan
70 g sukker
50 g blødt smør
1 ½ æg

Riv marcipan på et rivejern, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt æg, og pisk remoncen hurtigt sammen. Tag bunden ud af fryseren og fordel den over den kolde tærtebund.


Tærtefyld:
3 æbler
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel

Ovnen tændes på 180°.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanremoncen.
Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden.

Kanelcreme fraiche:
150 g .cremefraiche
1 1/2 tsk.stødt kanel

Bland kanel og creme fraiche godt sammen og server til den lune tærte