HomeKager Glazekager Glazekage med hindbærmousse

Glazekage med hindbærmousse

Posted in : Glazekager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

8 prs.


Mousse
300 g hindbær
1 tsk vaniljesukker
4 dl piskefløde
4 blade husblas


Husblassen lægges i koldt vand. Hindbær koges op med vaniljesukker og husblassen opløses heri.
Pisk fløden og vend den afkølede hindbærblanding i.
Hæld moussen i en 20ø siliconeform

Lagkagebund:
3 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker


Pisk æg og sukker godt sammen og sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og pisk let.
Hæld dejen i en form 18-20ø og bag den ved 200 grader i ca. 12-14 minutter
Lad kagen køle af. Del kagen, så bu ahr en plan bund på ca. 1,5 cm i højden.
Læg kagen ovenpå moussen i formen, lav evt. diameteren lidt mindre, så den ikke når helt ud til kanten af formen.
Sæt kagen i fryseren til næste dag.

Glaze:


6 blade husblas
150 gr sukker
88 gr vand
150 gr glukosesirup
100 gr kondenseret mælk
150 gr hvid chokolade
farve


Læg husblassen i blød i iskoldt vand.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog.
Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas og den kondenserede mælk ud i sukkermassen.
Hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål. Hæld den varme glazemasse over rør meget forsigtigt rundt med en spatel mens chokoladen smelter. Undgå at røre/piske luftbobler ind i glazen.
Hæld glazen op i et litermål og tilsæt den ønskede farve. Del den evt i to, hvis du vil have to farver. Jeg tog ca. 1/3 fra til en lidt mørkere farve.
Sæt nu stavblenderen skråt ned i glazen og blend i et par minutter. Forsøg at hold stavblenderen i ro, så der ikke tilsættes luft i glazen.
Lad glazen køle ned til en temperatur på mellem 30 og 35 grader varm.
Når glazen har den rette temperatur, så tages kagen ud af fryseren. Tag forsigtigt formen af og placer den oven på en omvendt skål eller noget andet højt og smalt, og sæt det på en bageplade. Hæld glazen ned over kagen, fra midten og ud rundt til kanten i en konstant og jævn stråle.
Lad kagen stå og dryppe af et par minutter og trim den nederste kant. Placer kagen på et fad og kom den på køl. Vær opmærksom på, at glazen kan miste lidt glans ved at komme på køl, så lave gerne kagen så tæt på servering som muligt.
Pynt evt. kagen med frugt, chokoladekugler el.lign