HomeKager Cupcakes Red velvet cupcakes med vaniljefrosting

Red velvet cupcakes med vaniljefrosting

Posted in : Cupcakes on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Red velvet cupcakes, 24 stk

300 g sukker
120 g smør, stuetemperatur
2 æg
45 ml rød frugtfarve
2 tsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
1 tsk. natron
20 g kakao
1 tsk salt
2,5 dl kærnemælk
2 spsk. eddike

Vaniljefrosting
3 3/4 æggehvide – (Svarer til 3 bægre past. æggehvide fra Hedegaard)
225 g sukker
1 vaniljestang

Pisk smør, sukker og vanilje sukker let og luftigt. Tilsæt ægget og pisk let. 
I en anden skål, røres rød farve og kakao til en tyk pasta. Hæld det i æg/sukker blandingen og rør det godt sammen.
Tilsæt halvdelen af kærnemælken og bland det godt. Sigt hvedemelet i, og resten af kærnemælken.
Tilsæt eddike, natron og salt og pisk godt til dejen er jævn. Fordel den i cupcakeformene.

Bag kagerne ved 170˚c i 15-20 min.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker for at undgå klumper. Hæld alle ingredienserne i en skål over vandbad og rør lidt i det. Det må ikke koge. Tag det af blusset, når sukkeret er smeltet.
Hæld massen i en skål og pisk. Pisk indtil det er lækkert, luftigt og fast. Den skal være kold. Du kan evt tilsætte farve, når din marengs begynder at samle sig.
Læg frostingen over i en sprøjtepose med det samme og pynt dine kager. Drys med kirsebærstøv