HomeTil Madpakken Minirugbrød

Minirugbrød

Posted in : Til Madpakken on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

Skolerugbrød er lækre og et godt alternativ til det lyse brød

Minirugbrød

1 l. lunken vand
50 g gær
6 spsk sirup
1 dl solsikkekerner eller andre kerner eller frø efter eget valg
3 tsk salt
800 g groft rugmel
400 g mel
evt. havregryn til “pynt”


Rør gæren ud i det lune vand.
Tilsæt sirup og kerner/frø efter eget valg.
Rør rugmelet i sammen med salt og tilsæt mel og rør dejen ensartet.
Lad dejen hvile i 75 min.

Ælt dejen igennem med lidt mel og del dejen i to. Tril dejen i to aflange stykker og tril evt. i lidt havregryn.
Skær hver dejrulle i 16 stykker og sæt dem på en beklædt bageplade eller i små forme og lad dem hæve i 30 min.
Bages ved 185 grader varmluft i ca. 22 min