Mini donuts

Posted in : Mindre Kager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Elsker man at pynte kager, er en mini donutmaskine lige sagen. De er nemme og hurtige at lave og så er det ellers bare at slå sig løs med dekorationen. Jeg lavede en karamelglaze og en icing, men kun fatasien sætter grænser.

Ca. 30 stk
Donutdej
100 g sukker
2 æg
Revet skal af 1/2 økocitron
2 spsk. citronsaft
1 tsk vaniljesukker
95 g smeltet, afkølet smør
125 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
75 g mælk


Tænd for din donutmaskine.
Pisk sukker, æg og vaniljesukker hvidt og luftigt og vend det smeltede smør i. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme og sigt det ned i dejen. Tilsæt mælken og vend forsigtigt dejen sammen.
Kom dejen i en pose (Jeg satte også en tyl i for bedre at kunne styre dejen) og klip hul i posen.
Fordel delen i de små rum i donutmaskinen, helt op til kanten men undgå at ramme forhøjningne i midten.
Luk låget på og flip den rundt. Bag de små donuts i ca 5 min. afhængig af hvilken maskine du har. Afkøl dine donus på en rist og bag igen, til der ikke er mere dej.

Glasur:
1 bæger æggevide
250 g flormelis
Farve

Rør flormelis og æggehvide sammen med 1 tsk. vand og farve.

Karamelglaze:
170 g flormelis
2 spsk sirup
En knivspids salt
1-2 spsk kogende vand
115 g sukker
0,6 dl vand
0,6 dl fløde

Kom flormelis, sirup og salt i en skål. Tilsæt kogende vand og rør, til det bliver ensartet.
Hæld sukker og vand lille gryde og bring det i kog og lad det koge i 3-4 minutter. Fjern det fra varmen og tilsæt fløden, mens der hele tiden røres.
Tilsæt karamel-blandingen til glasuren og dyp herefter toppen af hver donut i.

Pynt med krymmel, Daim, Kinder Bueno, små skumfiduser, karamelstykker, Dumle, spiselige blomster, Smarties osv.