HomeKager Cupcakes Æble-pæremuffins med fuldkornsmel

Æble-pæremuffins med fuldkornsmel

Posted in : Cupcakes, Mindre Kager, Snacks, Curd mm. on by : Dorthe

Spread the love

Indrømmet. De ser ikke ud af meget. Men de smager skønt og er lidt sundere end andre muffins.

Muffins, 22 stk

3½ dl mel
3½ dl fuldkornsmel
2½ tsk bagepulver
1½ tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
100 g flydende margarine/smør
2 dl brun farinsukker
½ dl sukker
2 store æg
1 tsk vaniljesukker
1,5 dl grofthakkede mandler
5-6 revne æbler og 5-6 revne pærer (7 dl revet frugt ialt)

Tænd ovnen på 190 grader (alm ovn).
Bland de to slags mel med bagepulver, kanel og kardemomme i en skål. Hak mandlerne groft og hæld dem i melet.

Rør farinsukker og sukker sammen i en anden skål rør det i melblandingen. Tilsæt æg, vanilje og margarine/smør til dejen og rør godt rundt. Dejen er ret tør, til frugten kommer i.
Riv æbler og pærer og pres lidt af væden ud af frugten og bland det med dejen, til konsistensen er ensartet.

Fordel dejen i store hvide muffinforme og bag kagerne i cirka 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

210 kcal pr. muffin,