7 marts, 2020
Toffeekage
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: karamel
Toffeekage
Hav en dåse dulche leche klar til når kagen skal lægges sammen. Det kan købes færdig eller man kan selv koge indholdet til karamel fra en dåse kondenseret mælk.
Kagebunde:
260 g smør
100 g lys sirup
200 g brun farin
0,4 dl mælk
Korn fra 1 vaniljestang
3 store æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
60 g maltmel
Tænd ovnen på 160 grader. Læg bagepapir i bunden på to forme klar på ca 15-17 cm og kom lidt fedtstof på kanten af formene.
Rør smør, sirup, brun farin og mælk til en luftig masse og vaniljen og tilsæt et æg ad gangen under piskning. Tilsæt lidt efter lidt mel, maltmel og bagepulver.
Fordel den tykke dej i de to forme og bag dem i ovnen i ca 70-75 minutter. Lad bundene afkøle helt.
Karamelsmørcreme:
120 g sukker
1,25 dl vand
1,8 dl fløde
250 g blødt smør
Hæld sukker og vand på en pande og rør godt, til sukkeret er opløst. Lad massen simre, til det er karameliseret og får en nødebrun farve.
Tilsæt fløden. Vær opmærksom på, at hvis fløden er for kold, så stivner karamelmassen, men opløs den da igen under omrøring på blusset. Lad karamelmassen afkøle,
Pisk imens smørret i 15-20 minutter, til det er hvidt. Bland smørret i karamelmassen.
Samling af kagen:
Halver hver kage, så du i alt har 4 kagebunde. Smør dulce leche/karamel på den første bund. Smør karamelsmørcreme ovenpå og læg en kagebund ovenpå.
Gør det samme igen til kagen er samlet, men smør ikke noget på toppen endnu.
Smør siderne og toppen af kagen ind i karamelsmørcremen og kom resten i en sprøjtepose med tyl, så det kan bruges til pynt.
Gør det samme med resten af dulche lechen.
Sæt kagen på køl lidt, så den lige kan sætte sig.
Pynt:
Popcorn
Karamelsmørcreme og dulche leche
Saltflager
Put lidt popcorn i en skål og bland med med lidt dulche leche og rør rundt, så det bliver fordelt på popcornene.
Dekorer toppen af kagen med små toppe af karamelsmørcreme og dulche leche, popcorn og saltflager.