HomeKager Mindre Kager Brownie med jordbærmousse

Brownie med jordbærmousse

Posted in : Mindre Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Browniebund med jordbærmousse og ganache, 6 prs

Brownie:
175 g mel
175 g sukker
50 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
3 dl mælk
2 spsk solsikkeolie

Mel, sukker, kakao, bagepulver, vaniljesukker blandes i en skål. Tilsæt mælk og olie og rør dejen glat
Kom dejen i en stor firkantet bageform med bagepapir i bunden

Bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Lad kagen køle af.

Mousse:
4 blade husblas
200 g jordbær
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
3 dl fløde
2 æggehvider

Læg 6 jordbær med stilk fra til pynt
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min
Varm jordbærrrene op og mos dem godt (Brug evt. en stavblender) og pisk flormelis og vaniljesukker i.
Pisk fløden til skum
Put husblas i den varme jordbærblanding og rør godt rundt, til det er opløst.
Rør 1/3 del af flødeskummet i jordbærblandingen
Hæld jordbærblandingen i det sidste flødeskum og rør.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Fordel jordbærmoussen over den afkølede kage – du kan bruge en palet til at jævne overfladen med
Stil på køl – i 4 timer eller gerne til dagen efter.

Skær desserten til passende stykker med en god skarp kniv, lige før du laver ganachen

Ganache:
1 dl fløde
100 g chokolade
Kom 1 dl fløde og 100 g chokolade i en gryde og varm op til den er glat og blank.
Hæld lidt over hvert stykke og pynt med jordbær