HomeKager Glazekager Glazekager med brownie og citronmousse

Glazekager med brownie og citronmousse

Posted in : Glazekager, Kager, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Den friske citronmousse og den søde glaze fuldender hinanden perfekt.
Browniebunden giver lige det sidste pift sammen med blåbærsylten indeni.

8 glazekager

Blåbærsylten kan laves i forvejen og stå på køl, til den skal bruges.

Blåbærsylt
150 g blåbær
2 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ dl vand
1,5 blade husblas

Husblas udblødes i koldt vand i 10min
Blåbær koges med sukker, vanilje og vand i ca. 5 min.
Husblas krammes fri for vand og der røres, til det er helt smeltet
Sættes på køl.
Brug en silikoneform med små halvkugler og fyld dem ca. halvt op med blåbærsylt og læg formen i fryseren. Kan gøres i god tid, så det er frosset, når du skal bruge det.

Browniebund
ø24cm

100 g mørkt chokolade, 56 %
100 g sukker
100 g smør
4 æggeblommer
2 æggehvider
1/2 tsk bagepulver

Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smørret. Lad det afkøle lidt. Pisk æggeblommerne med sukker, til det er lyst og luftigt og rør chokoladeblandingen i sammen med bagepulveret.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Formen bør være smurt på kanterne.
Bages ved 175 grader i ca 25 min.
Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.

Citronmousse
1,5 blade husblas
50 g flormelis
3,5 past. æggeblommer
2,5 dl fløde
Saft fra 1 citron
Revet skal fra ½ øko citron

Læg husblas i koldt vand 10 minutter. Pisk æggeblommer, flormelis og citronskal luftigt.
Pisk flødeskum let i en anden skål. Varm citronsaften op i en gryde og tilsæt husblassen og rør rundt, til det er smeltet.
Tilføj lidt af æggeblandingen lidt efter lidt til citronsaften. Vend blandingen med flødeskum til det er ensartet.

Hæld citronmousse i siliconeform med 8 rum, ca 1/2 op.
Læg et frosset blåbærsylt-indlæg i hvert rum og fyld mousse i, ca 3/4 op.
Udstik forsigtigt browniebunden, så den passer til dine forme og flyt forsigtigt kagen over på moussen og giv den et forsigtigt tryk. Jeg brugte en spatel, da bunden er meget skrøbelig.
Stil kagerne i fryseren, min 8 timer, gerne længere.

Glaze
6 blade husblas
150 gr sukker
88 gr vand
150 gr glukosesirup
100 gr kondenseret mælk
150 gr hvid chokolade
Gul farve
Læg husblassen i blød i iskoldt vand.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog.
Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas og den kondenserede mælk ud i sukkermassen.

Hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål. Hæld den varme glazemasse over rør meget forsigtigt rundt med en spatel mens chokoladen smelter. Undgå at røre/piske luftbobler ind i glazen.
Hæld glazen op i et litermål og tilsæt den ønskede farve. Del den evt i to, hvis du vil have to farver. 
Sæt nu stavblenderen skråt ned i glazen og blend i et par minutter. Forsøg at hold stavblenderen i ro, så der ikke tilsættes luft i glazen.
Lad glazen køle ned til en temperatur på mellem 30 og 35 grader.
Når glazen har den rette temperatur, så tages kagerne ud af fryseren og ud af formen. Tag forsigtigt formen af og placer dem oven på en kagerist med en bageplade under.
Hæld glazen ned over kagerne, fra midten og ud rundt til kanten i en konstant og jævn stråle.
Lad dem stå og dryppe af et par minutter og trim den nederste kant. Placer dem på et fad.
Pynt kagerne. Jeg har brugt tørrede kornblomstblade og gule blomster fra skovsyre.
Stil kagerne på køl til de skal serveres

Vær opmærksom på, at glazen kan miste lidt glans ved at komme på køl, så lave gerne kagen så tæt på servering som muligt, men ikke så tæt på at moussen ikke når at tø op 🙂