10 november, 2024
Hindbærtærte med mascarponecreme
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: Mascarpone piskefløde hindbær sylt
Tærte (8 personer)
Mørdej:
50 g smør
50 g flormelis
Et nip salt
100 g hvedemel
Fintrevet skal af ½ citron
Korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme
1-2 spsk. mælk
Brug en smurt tærteform på 10 x 20 cm eller en rund på 20 cm.
Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene. Saml dejen med mælk til en glat kugle. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.Beklæd formen med dejen, og fjern overflødig dej fra formens kant. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebunden i ca. 10-15 min,, til den er flot gylden. Afkøl bunden.
Hindbærsylt: (Kan laves et par dage i forvejen)
180 g hindbær (frost)
90 g sukker
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk Pektin (Melatin kan også bruges, hvis du ikke har Pektin)
Kog hindbærrene op med citronen og sukker og jævn med Pektin.
Hæld sylten i et skoldet glas med låg.
Creme:
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
Korn af en god ½ vaniljestang
Fintrevet skal af ½ citron
3 spsk. flormelis
Rør mascarponen helt glat. Pisk fløden til skum, og vend den med mascarponen. Bland vaniljekorn og citronskal med flormelis. Vend det i cremen.
Chokolade til bunden:
100 g god mørk chokolade
Samling af tærten:
Det smeltede mørke chokolade pensles på den afkølede bund.
Når chokoladen er stivnet, lægges et lag hindbærsylt på tærtebunden.
Fordel alt cremen ud på den afkølede bund og pynt tærten.
Tuilles:
1 spsk hvedemel
1/2 dl olie
3 spsk vand
1 knsp salt
Lidt pastafarve, hvis korallerne skal farve
Blend hvedemel, olie, vand, salt og evt. pastafarve godt sammen med en stavblender.
Varm en stegepande op ved middel varme og hæld lidt tuille dej på panden, cirka 1 lille spiseskefuld.
Lad tuillen stege, indtil dejen har sat sig, og det har dannet et smukt koralmønster. Det tager cirka 30-45 sekunder. Hvis de er bløde og svære at vende, skal de stege lidt mere.
Vend tuillen, og steg den ca. 10 sekunder på den anden side og læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle. du kan lave andre former ved fx at afkølen tuillen over en kagerulle.
Pynt:
1-2 bakker hindbær
Revet mørk chokolade