11 august, 2024
Lækkert landbrød på 2 timer
Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: brød
Brødet har den lækreste sprøde skorpe.
Tid: 2 timer incl. 40 min bagetid
Dej:
25 g gær
4½ dl vand
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
150 g fuldkornsmel
425 g hvedemel
Evt. 10 g bageenzym
Fremgangsmåde:
Opløs gær sukker i vandet.
Tilsæt mel og salt og evt. bageenzym og lad det køre på røremaskinen i minimum 10-15 minutter. Dejen skal helt slippe skålen.
Drys lidt mel ud på bordet og skrab dejen ud. Brug en dejskraber og skub siderne ind under dejen, så det ligner en bold. Lad den hæve på køkkenbordet i 60 minutter.
Tænd ovnen på 240 grader med bagepladen i. Tag pladen ud og læg bagepapir på, når dejen har hævet. Fold siderne ind under dejen, så den igen ligner en bold og læg den hurtigt på den varme plade. Bag brødet i 40 minutter midt i ovnen.
Tip: hvis du bar svært ved at folde dejen, kan den også spændes op ved at tage fire hjørner af dejen og fold hurtigt ind mod midten og pensl med lidt vand.