17 juli, 2020
Moussedessert med rubymousse og Tobleronemousse
Posted in : Desserter on by : Dorthe Tags: chokolade, fløde, glutenfri, mousse, ruby, toblerone
Nu der er købt rubychokolade, skal det også afprøves i en mousse. her sammen med en fløjlsblød Tobleronemousse
Dessertglas, 6 prs.
Tobleronemousse
100 g. hakket toblerone, gerne mørk for at give lidt mere smag
1 bæger past. æggeblomme
1 bæger past. æggehvide
1,5 dl. piskefløde
1 tsk flormelis
Smelt chokoladen og afkøl den. Pisk æggehviderne stive sammen med flormelis. Pisk blommen lys og vend den i den afkølede chokolade.
Pisk fløden til skum og vend æggeehvider og chokoladeblandingen forsigtigt i.
Fordel i portionsglas, bank glassene let mod en overflade for at jævne moussen ud og sæt på køl.
Rubymousse
100 g ruby chokolade
2 past. æggeblommer
Korn fra en vaniljestang (Jeg bruger de gode stænger fra SOA)
1,5 dl. fløde
Skrab vaniljekornene ud af stangen og vend det i lidt sukker.
Pisk æggeblommer og vaniljekorn hvidt.
Pisk fløden og vend det med æggesnapsen.
Smelt chokoladen og lade den køle af. Bland den forsigtigt i moussen lidt efter lidt, til den er ensartet.
Fordel moussen oven på tobleronemoussen, bank glassene let mod en overflade for at jævne moussen ud og sæt på køl.
Pynt: (indeholder gluten)
Coral tuilles:
30 g olie
60 g vand
10 g mel
Evt guldstøv
Bland olie, vand og hvedemel og steg dem på en meget varm pande, til olien væk.
Læg derefter din tuiles på et stykke køkkenrulle, som kan suge det sidste olie.
Når dine tuiles er kolde, deles de i de ønskede stykker og pensles de med farve eller støv.
TIP: Du kan også komme farve i, før du hælder det på panden.
TIP: husk at pynte med noget syrligt, så desserten ikke bliver for “Flad” i smagen.
Pynt med tuille, hindbær, chokoladekugler, guldpynt, tørret hindbær og chokolademandel eller find på noget helt andet 🙂