Pirogger

Posted in : Til Madpakken on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

Pirogger er et lækkert alternativ til de sædvanlige ting, der kommer i madpakken.

Pirogger, 8-10 stk

25 g Gær
2 dl Vand
1 Æg
1 tsk. Salt
½-1 tsk. spidskommen
½ tsk. oregano
1 spsk. Olie
6 dl hvedemel
Sammenpisket æg til pensling 

Opløs gæret i lunkent vand og kom æg, krydderier og olie ned i skålen og rør det sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og lad rør dejen i min. 5 minutter. Den skal være lidt klæbrig når man er færdig. Stil den til hævning i en skål i en time.

Fyld:
500 g Hakket Oksekød
75 g bacontern
2 løg
3 fed hvidløg
2 mellemstore gulerødder
en stor dåse tomatpuré (150 g)
½-1 tsk paprika
Revet mozarellaost, ca. 100 gram

Steg baconen og læg det på fugtsugende papir, hak løg og hvidløg, og svits det i en gryde i fedtet fra baconen eller lidt olie. Brun oksekødet, riv gulerødderne og tilsæt dem. Tilsæt baconen og tomatpureen og lad det stå i 5 minutter. Smag til med salt, peber og paprika.
rulles så rund som muligt.
Det er nemt, hvis man har en plastikbøtte, en glasskål el. lignende med en diameter på 12-14 cm, som bruges som udstikker, efter at man har rullet dejen ud.

Kom evt. lidt revet ost på den ene halvdel og derefter 1½-2 spsk. kødsovs og bøj dem midt på. For at holde dejen sammen, pensles kanten med æg og trykkes sammen med en gaffel.
Pensl piroggerne med sammenpisket æg, og kom dem i en 225 graders (200 grader varmluft) ovn i ca 15 min.