21 februar, 2020
Gulerodssnurrer
Posted in : Til Madpakken on by : Dorthe Tags: gulerødder, madpakke
Disse snurrer er en hybrid, for de har lidt sødme, men er ikke en kage
Ca. 10 gulerodssnurrer
10 g gær
2 dl mælk
50 g margarine
1 æg
1 tsk havsalt
200 g grahamsmel
150-200 g manitobamelFyld:
4 gulerødder, kogte
40 g smør
2 dadler eller evt. 1 spsk honning
1 tsk kanel
1 æg til pensling
Kom mælk i en skål og smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. Smelt margarinen i en lille gryde og tilsæt æg og grahamsmel or rør rundt. Tlsæt salt og manitobamelet lidt efter lidt. Dejen æltes til den er smidig og blød (må ikke være klistret).
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent viskestykke på køkkenbordet i en time.
Fyld:
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.
Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm tykkelse, og smør fyldet på dejen. Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler i ca. 5 cm bredde. Del så strimlerne midt på, men skærr dem ikke helt igennem. Sno nu de to ender sammen og saml snoningen til en snurre. (Det ligner lidt en blomst)
Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft. Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.