Havrekranse

Posted in : Brød og boller on by : Dorthe

Spread the love

Havrekransene indeholder bl.a. hvedeklid og mætter godt. De skal hæve over flere gange, så lav dem en dag, du har god tid

Havrekranse, ca 15-18 stk.

Tid: 1 time + 2,5 timers hævetid


2,5 dl kærnemælk
1,5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. mørk sirup
2 tsk salt
100 g. havregryn
50 g hvedeklid
325-350 g hvedemel
æg til pensling

Kærnemælk og vand blandes og gæren opløses heri. Tilsæt sirup, havregryn og hvedeklid og rør godt sammen. Rør melet i dejen sammen med saltet. Dejen skal være glat og smidig. 
Dejen hæver tildækket 1½ times tid et lunt sted.

Dejen slås ned på et meldrysset bord og små aflange pølser rulles og vrides let og formes til kranse og ægges på en bageplade.
Hæver tildækket 1 time.

Kransene pensles nu med æg og drysses med havregryn og bages ved 200 grader i 15-18 minutter, til de har en flot brun farve.