29 august, 2021
Chokoladekage med rubychokolade og ruby chokoladecreme
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, chokoladecreme, chokoladekage, ruby
Ruby chokolade er en relativ ny chokolade på markedet. Den lyserøde farve skyldes at kakaobønnerne har et lyserødt skær og smagen er lidt syrlig/bæragtig.
Kagen er er dog ikke lyserød, selv om den er lavet på rubychokolade.
Kagen passer til en almindelig bradepande og kan også bruges som talkage / bogstavkage.
Ruby chokoladekage
450 g smør
450 g hakket ruby chokolade eller knapper
12 æg stuetemperatur
300 g sukker
korn fra 1 god vaniljestang
300 g mel
3 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Smelt smørret og kom den hakkede chokolade i gryden og smelt den langsomt og ikke på for høj varme. Lad massen køle af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn ved høj hastighed i ca 5 minutter til æggesnapsen er lys og luftig, og sukkeret er opløst.
Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og kom så smør/chokolademassen i dejen, og vend det sammen med en dejskraber.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, og bag den i midten af ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden. Tjek at den er bagt ved en kødnål el.lign.
Lad kagen køle helt af.
Ruby chokoladecreme
300 g hakket hvid chokolade
7,5 dl piskefløde
3 blade husblas
Chokoladecremen skal laves minimum 4 timer inden den skal bruges, men gerne dagen før, så den kan sætte sig natten over.
Læg husblas i blød i vand.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn (I intervaller af 30 sekunder, hvor der røres i chokoladen mellem hvert interval.)
Når chokoladen er helt smeltet, kommes piskefløden i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt til fløden og chokoladen har samlet sig. Vrid husblassen fri for overskydende vand og kom den ned i den varme creme. Rør godt rundt mens husblassen smelter.
Kom et stykke film helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens, og sæt den på køl.
Cremen piskes op til en luftig, lækker creme. Pisk gerne til cremen ligner en hårdt pisket flødeskum, men pas på med at piske ved for høj hastighed, da den så kan skille.
Pyntning af kagen
Når kagen er kølet helt af, kan du skære kagen ud – jeg skar den ud i 30 firkantede stykker, men kan også skæres ud til bogstaver/tal.
Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt fine toppe på kagen.
Pynt kagen med bær, chokolade mv.
Jeg har valgt hindbær, blåbær, chokoladerør og dulche leche.
TIP: Kagen bliver cirka 4-5 cm høj. Hvis du ønsker en lavere kage, kan du lave 1/3 mindre af dejen ift. opskriften.