18 september, 2021
Æblekage med kanel og vanilje
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: hasselnødder, nødder, æble
Æblesæsonen er over os, men heldigvis kan kagen laves året rundt og er et godt forslag til en hurtig og lækker kage
Arbejdstid: Ca. 20 min + bagetid
22ø/ 5-6 prs
2 æg
160 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
125 g mel
250 g æbler i grove tern
Hakkede hasselnødder til pynt
Æg, vaniljekorn og sukker piskes luftigt.
Bland kanel, mel og bagepulver i æggesnapsen og vend æblestykkerne i.
Kom dejen i en hjerteform eller en springform med bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og drys hakkede hasselnødder op.
Bag den ved 175 grader i 30-40 minutter afhængig af formen.
Server den med flødeskum eller creme fraiche.
TIP: Hasselnødderne kan skiftes ud med mandler
Fryseegnet