1 august, 2021
Æbletærte med marcipan og marengs
Posted in : Kager, Kager on by : Dorthe Tags: marcipan, marengs, tærte, æble
8 prs, 22ø
Tærtebund
200 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æggeblomme
Bland mel og sukker og smuldr smørret i dejen og saml dejen med æggeblommen. Brug evt. en minifoodprocessor.
Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
Mazarinmasse
100 g revet marcipan
40 g Sukker
50 g Smør (blødt)
1 stort æg
Bland marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret og til sidst ægget.
Rul tærtedejen ud og læg den i tærteformen. Fyld tærten med mazarinmassen og bag kagen ved 180°C. i ca. 20 min
Æblekompot
300 g skrællede æbler
0,5 dl Vand
75-100 g Sukker
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. citron
Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Lad æblerne stå og småsimre i cirka 10 min. til de får en god kompotkonsistens. Smag til med sukker eller citron afhængig af æblernes syrlighed. Lad det køle af.
Marengs
2 Pasteuriserede æggehvider
100 g Sukker eller flormelis
Hæld marengsen i en pose med tyl.
Fyld æblemarmelade på mazarinkagen og dekorer kagen med marengs.
Brænd evt. marengsen med en gasbrænder og pynt med æbler, tørrede æbler. skovsyre eller lignende.