23 maj, 2021
Små tærter med rabarber- og æble fyld
Posted in : Kager, Mindre Kager on by : Dorthe Tags: marengs, mørdej, rabarber, æble
Den syrlige rabarber-æble kompot står supergodt til marengsen på toppen i disse små tærter
Arbejdstid: ca. 1 time
6 tærter
Kompot:
475 g rabarber i små stykker
2 æbler (ca. 160 g) i tern
1 vaniljestang i god kvalitet
100 g. sukker
1 spsk. limesaft
Bring det hele i kog inklusive den tomme vaniljebælg og lad det koge sammen i 10-15 minutter. Afkøl kompotten.
Tærtedej:
100 g smør i tern
200 g hvedemel
50 g flormelis
1 æg
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør smuldres ned i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med ægget. Lad dejen hvile på køl i en halv time.
Fordel dejen i tærteformene og tryk det lidt op af siderne. Ret evt. kanten til så den bliver lige. Jeg brugte en spartel.
Bag formene i ca. 15 minutter, men hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Afkøl bundene.
Marengs:
4 æggehvider
500 g flormelis
Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis. Pisk i ca 10 minutter, til der kan dannes små toppe i marengsen.
Anretning:
Brug en stavblender til at blende kompotten, men lad det gerne være lidt grovt for at få lidt bid.
Kom kompot i tærtebundene og tyl eller smør marengs på toppen.
Jeg har brugt en 2D tyl.
Brænd marengsen let med en brænder og server straks.
TIP: Skal kagerne ikke spises med det samme, kan du med fordel pensle smeltet mørk chokolade på tærtebundene før du kommer kompotten på.