15 maj, 2021
Blondie med solbærmousse
Posted in : Kager, Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: blondie, chokolade, glutenfri, hvidchokolade, mousse, moussekager, solbær
Hvid chokoladekage med en frisk solbærmousse og friske bær på toppen. Så bliver ikke ikke mere lækkert. Kagen er glutenfri og kan laves med alle slags bær, hvis du ikke kan skaffe solbær.
8 Prs., 20ø springform
Blondie
100 g hvid hakket chokolade
100 g smør
½ vaniljestang
2 æg
70 g sukker
1 knivspids salt
100 g mandelmel
Ovnen tændes på 180°. Springformen beklædes med bagepapir og den hvide chokolade hakkes fint.
Smelt smør i en gryde, tag gryden af pladen og tilsæt den hakkede chokolade og rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Chokoladeblandingen køles let af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud og bland med lidt sukker.
Pisk æg, sukker, vaniljekorn og salt lyst og rør chokoladeblandingen i æggemassen.
Vend mandelmelet i, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i springformen (Husk at smøre siderne). Bages i ovnen i ca. 22-25 minutter. Afkøl kagen på en rist og sæt den gerne på køl til næste dag.
Solbærmousse
3 blade husblas
½ vaniljestang
300 g solbær
155 g sukker
1 spsk.citronsaft
3 dl piskefløde
100 g skyr
Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog solbær, sukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen i en gryde i 5-8 minutter.
Si de kogte solbær gennem en finmasket si over en skål.
Klem husblassen fri for vand, og opløs den i den varme solbærsaft.
Rør rundt, til husblassen er helt opløst. Sæt solbærsaften på køl i 15-20 minutter, til den er lunken.
Pisk fløden til skum, og rør skyren i.
Vend forsigtigt solbærsaften i flødeblandingen af flere omgange, til moussen har en ensartet farve.
Sæt en kagering med kageplast omkring kagen (Sæt den på fadet, den skal serveres på).
Fordel moussen over kagen og sæt den på køl i mindst 6 timer og gerne natten over.
Pynt:
Friske bær, spiselige blomster og små chokoladekugler og lidt sølvdrys.