2 april, 2021
Jordbærtærter med cremeaux og jordbærsylt
Posted in : Desserter, Mindre Kager, Påske on by : Dorthe Tags: chokolade, hvidchokolade, jordbær, mørdej, tærte
Jordbærtærter er altid skønt. Her i en udgave med hvid cremeaux’ og jordbærsylt, som begge skal laves en eller flere dage før brug. Så er det nemt at lave kagerne på dagen.
6 små tærter eller en stor tærte
Jordbærsylt – kan med fordel laves et par dage før.
225 g frosne eller friske jordbær
2 tsk sukker
1 tsk. vaniljesukker
0,25 dl koncentreret hyldeblomstsaft
0,25 dl vand
1 spsk. citronsaft
Det hele koges op i cirka 10 minutter og stavblendes og hældes på et skoldet glas og sættes på køl.
Hvid Cremeaux
Cremeauxen skal laves dagen før
1/2 blad husblas
2 past. æggeblommer
10 g sukker
150 g hvid chokolade
1,5 dl fløde
Korn fra 1/2 vaniljestang
Udblød husblas i koldt vand og hak den hvide chokolade.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til sukkeret til det er lyst og skummende.
Opvarm fløden til lige under kogepunktet og hæld den over æggeblandingen og vend det rundt.
Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden og varmes op til 83 grader under konstant omrøring.
Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si.
Vrid husblas og kom den i massen og rør rundt.
Hæld massen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.
Brug stavblenderen til at gøre chokoladecremeuxen blød og blank og sæt den i køleskab til næste dag.
Tærtedej:
60 g smør
60 g flormelis
et nip salt
120 g hvedemel
1 æggeblomme
2 spsk. mælk
50 g mørk smeltet chokolade
Der skal bruges op til 1 bakke friske jordbær til kagerne afhængig af hvor meget man ønsker at lægge på.
Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vaniljekornene,
Saml dejen med mælk til en glat kugle. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd formene med dejen, og fjern overflødig dej fra formenes kant. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebundene i ca. 12-14 minutter, til de er flot gyldne. Pas på ikke at give bundene for meget. Afkøl bundene.
Der kan også laves en stor tærte i stedet.
Smelt og pensl det mørke chokolade på i bunden, hvor sylten skal smøres på.
Læg en halv teskefuld sylt på hver bund og smør det ud.
Kom cremeauxen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt det ud i kanten af tærterne.
Skyl og hak jordbær og læg det i midten af hver kage,
Pynt med glimmer og evt. et påskeæg el .lign hvis det er til en bestemt højtid