HomeKager Kager Jordbærkage med marcipan

Jordbærkage med marcipan

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Denne jordbærkage er nem at lave og ikke for sød

Jordbærkage ø25
6 prs.

Dej
 1 vaniljestang
100 g sukker
2 æg
180 g revet marcipan 
100 g smeltet margarine 
1 dl mælk
125 g mel

Skrab vaniljekorene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret.
Kom æg, vaniljesukker og resten af sukkeret i en skål og pisk med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
Tilsæt marcipan og pisk det til en jævn masse.
Kom den smeltede margarine i lidt af gangen under omrøring.
Tilsæt mælken.
Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt.
Smør kageformen (25ø) og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. 

Chokoladetop
30 g lys chokolade
100 g mørk chokolade
40 g smør

Kom alt chokoladen i en gryde med smør og lad det smelte ved lav varme.
Fordel det smeltede chokoladefyld over den afkølede kage.

1 bakke jordbær
chokoladekugler

Skyl og skær jordbærrene i skiver.
Når chokoladefyldet er let afkølet, Lægge jordbær på kagen i en roset. Pynt med lidt chokoladekugler el.lign