7 marts, 2020
Jordbærkage med marcipan
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, jordbær, marcipan
Denne jordbærkage er nem at lave og ikke for sød
Jordbærkage ø25
6 prs.
Dej
1 vaniljestang
100 g sukker
2 æg
180 g revet marcipan
100 g smeltet margarine
1 dl mælk
125 g mel
Skrab vaniljekorene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret.
Kom æg, vaniljesukker og resten af sukkeret i en skål og pisk med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
Tilsæt marcipan og pisk det til en jævn masse.
Kom den smeltede margarine i lidt af gangen under omrøring.
Tilsæt mælken.
Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt.
Smør kageformen (25ø) og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Chokoladetop
30 g lys chokolade
100 g mørk chokolade
40 g smør
Kom alt chokoladen i en gryde med smør og lad det smelte ved lav varme.
Fordel det smeltede chokoladefyld over den afkølede kage.
1 bakke jordbær
chokoladekugler
Skyl og skær jordbærrene i skiver.
Når chokoladefyldet er let afkølet, Lægge jordbær på kagen i en roset. Pynt med lidt chokoladekugler el.lign