7 marts, 2020
Dumlekage
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: blåbær, dumle, hindbær, karamel
Den her kage er uforskammet lækker – så er du advaret.
Dumlekage, 6 prs.
20ø
Der skal bruges to poser Dumlekarameller til opskriften
Chokoladekage:
2 æg
155 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g smeltet margarine eller smør
25 g kakao
125 g hvedemel
Pisk æg, vaniljesukker og sukker luftigt og tilsæt smørret. sigt kakao og mel ned i dejen og vend det forsigtigt.
Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden (20 cm i diameter).
Bag kagen i 20-24 minutter ved 175 grader. Kagen må gerne være lidt ubagt i midten.
Dumleskum:
2,5 dl piskefløde
165 g. Dumlekarameller
Varm fløden godt op, men den må ikke koge. Skær dumlekaramellerne i mindre stykker og kom dem ned i fløden og rør, til de er smeltet.
Hæld massen i en skål og beklæd den med husholdningsfilm. Det må gerne komme helt ned og røre massen for at undgå kondens.
Lad det stå på køl i ca. 7-8 timer.
Pynt:
Hindbær, blåbær og Dumlekarameller.
Pisk chokolademassen til skum og kom skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Pynt kagen med Dumleskummet, hindbær, blåbær og guldstøv.
Opskriften er fra Spis Bedre, dog med et par småjusteringer 🙂