7 marts, 2020
Jordbær rabarber tærte
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, jordbær, marcipan, rabarber
Jordbær rabarber tærte, 6-8 prs.
Mandelmørdej:
200 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g flormelis
160 g blødt smør
1 æg
Sigt mel, mandelmel og flormelis og smuldr smørret i. Tilsæt ægget og ælt til dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle til 3 mm tykkelse og læg den i formen.
Marcipanfyld:
100 g marcipan
100 g rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 knivspids salt
Saft af ½ citron
5 friske jordbær
Ælt marcipan, sukker og smør godt sammen. Rør æg i, og derefter hvedemel, salt og citronsaft i, til den er ensartet. Rens jordbærrene og skær dem i små stykker. Fordel marcipanmassen over den ubagte tærtebund, og fordel og pres alle jordbærstykkerne let ned i marcipanmassen.
Bag tærten i ovnen ved 190° varmluft i 18-20 minutter, og afkøl kagen helt i formen.
Jorbær rabarber ganache:
150 g jordbær, gerne danske, frosne
100 g rabarber
2 spsk. vand
200 g god hvid chokolade
Rens rabarber og evt jordbær, hvis de er friske. Snit rabarberne. Kog jordbær og rabarber sammen med 2 spsk. vand i en gryde i 10 minutter under låg.
Hak chokoladen fint, og smelt den i mikroovnen.
Si saften fra jordbær-rabarber massen og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt rundt med en spatel, til ganachen er blank og glat. Tlsæt evt lidt rød frugtfarve, hvis farven skal være lidt kraftigere. Sæt ganachen på køl i ca. 1 time, til den er afkølet.
Hæld forsigtigt ganachen hen over den kolde tærte. Stil tærten på køl i ca. 2 timer.
Rabarberpynt:
2-3 dl vand
½ dl rørsukker
½ spsk. citronsaft
1 rabarber
Kog en lage af vand, sukker og citronsaft. Skær rabarber i tynde bånd med en tyndskræller, og dyp dem i den kogende lage i 30-60 sekunder. Afdryp på et rent viskestykke.
Tag tærten ud af formen, og sæt den på et fad. Dekorér kagen med rabarberstrimler, kvarte jordbær, skovsyre og evt. lidt røde chokoladeperler
TIP: Da kagen er lidt sød i det, kan man spise lidt rabarbercurd til for at tilføre lidt syre