7 marts, 2020
Jordbærtærte
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, jordbær, kage
Den lækreste jordbærtærte nogensinde. Den blev godkendt i P4Østjylland for nogle år siden og jeg har fået en del positive tilkendegivelser af andre, som har fulgt opskriften 🙂
Passer til springform ca. Ø24 cm
Dej
125 g smør
300 g sukker
125 g hvedemel
3 æg
100 g makroner
1½ spsk mandel essens
50 g hakket mørk chokolade
Smørret smeltes. Rør sukker sammen med æg. Det smeltede smør
afkøles let, inden det hældes i æggesnapsen. Knus makronerne og rør det i æggemassen. Chokolade vendes i og mandelessens tilsættes. Tilsæt melet til sidst.
Hæld dejen i en smurt springform. Bages i ovnen ved 200 grader i ca.30 minutter.
Tages ud af formen, mens den stadig er lun og afkøles på rist. Kagen skal være helt afkølet, før den lægges sammen.
Kagecreme – her er to muligheder:
Den hjemmelavede:
½ tsk vaniljesukker
2,5 dl sødmælk
3 æggeblommer (Brug pasteuriserede, så er det nemmere)
70 g sukker
20 g majsstivelse
Bring mælken i kog og tilsæt vaniljesukker. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; Si cremen og dæk den til med husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet inden den bruges.
Eller den nemme:
½ posekagecreme
Blandes med:
2,5 dl mælk
2,5 dl piskefløde
Pulveret til kagecreme piskes med mælken.
Fløden piskes til flødeskum. Bruges der hjemmelavet kagecreme, er det ca. 2,5 dl der skal blandes med fløden.
Vend kagecremen i flødeskummet og lad blandingen stå på køl i min. 20 minutter.