7 marts, 2020
Twix kage
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, kager, karamel
Twix kage er en lækker kiksebund med karamel – nøjagtig ligesom Twix 🙂
Kiksebund:
350 g. mel
225 g. Blødt smør
115 g. sukker
Karamel:
250 g. smør
250 g. sukker
4 spsk. lys sirup
8 toppede spsk. kondenseret mælk
Chokolade overtræk:
250 g. smeltet mælkechokolade
Kiksebund:
Rør sukker og smør sammen, og tilsæt melet og bland godt. Beklæd en firkantet bageform med bagepapir (min form er 23×33 cm)
Pres dejen ned i formen.
Bag kiksebunden ved 190 grader i ca. 25-30 minutter til den er gylden. Køl bunden af.
Karamel:
Smelt smør, sukker, sirup og kondenseret mælk. Kog den i ca. 10 minutter under omrøring, til den bliver tykkere og får en lækker karamelfarve.
Hæld den over den afkølede kiksebund og sæt den på køl.
Overtræk:
Hak chokokladen og smelt den over svag varme. Fordel chokoladen over kagen, brug evt. en spatel med buk. Ryst kagen, så chokoladen fordeler sig pænt.
Sæt kagen på køl.
Skær kagen i stykker, gerne i lidt mindre hapsere, da den ligger tungt i maven
TIp: skal de være ekstra festlige, så pensl den ene ende med lidt smeltet chokolade og dyp dem i tørrede hindbær eller lignende.