7 marts, 2020
Brownie med karamel
Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: chokolade, mandler
Dejen til denne brownie laves i en gryde 🙂
1 dåse karamel af kondenseret mælk kogt i 3 timer
200 gram smør
200 gram mørk chokolade
150 gram sukker
5 æg
1 spsk mel
1 håndfuld hakkede mandler
Smelt smør i en gryde og smelt hakket chokolade i. Sluk for varmen og tilsæt sukker og rør godt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det godt sammen.
Kom mel i dejen.
Læg bagepapir i en kageform (25×25 cm) og fordel de hakkede mandler på bunden. (Jeg brugte glasfad og brugte ikke bagepapir)
Hæld halvdelen af kagedejen ned i kageformen og fordel 1 dl karamel på kagen i små klatter (kan evt. trækkes mere ud med en kniv)
Kom den det sidste dej ovenpå og derefter 1 dl karamel. Jeg valgte at fordele det med en sprøjtepose, men det kan sagens bare lægges i klatter.
Bag kagen i ca. 25-30 minutter ved 180 grader (Brownien skal være lidt ubagt)
Kagen er superlækker dagen efter
TIP: Server med frisk frugt og/ eller is