HomeKager Kager Lemon pie

Lemon pie

Posted in : Kager on by : Dorthe Tags: , , , ,

Spread the love

En frisk lemon pie med hjemmelavet lemon curd.

Lemoncurd:

Det er en creme, så den må IKKE koge, så bliver den ødelagt. Rør hele tiden, og vær klar over, at det vil tage ca. et kvarter.
Skal og saft fra 4 øko-citroner (ca. 2 dl saft)
4 æg
250-275 g. Sukker
125 g. Smør

Kom det hele i en gryde over svag varme. Rør hele tiden og tag gryden fra varmen, hvis den er ved at komme i kog.
Rør til det tykner til en konsistens cirka som en tyk sovs – det bliver tykkere, når det er kølet ned.
Kom den varme creme i en tæt beholder og i køleskabet.

Mørdej:

200 g. Hvedemel
125 g. Smør
1 æg

Hakkes med en kniv på et bræt eller i en skål, til det smuldrer. Saml det hurtigt til en kugle med hænderne og film den tæt og kom den i køleskabet.
Pensl en tærteform (Gerne en med løs bund) med smeltet smør.
Tag mørdejen ud af køleskabet, på meldrysset bord, og rul den tyndt ud – hvis den bliver for varm og klistret, skal den en tur i køleskabet igen. Bred dejen ud i tærteformen.

Marengs:

5 æggehvider
280 g flormelis
1/2 tsk eddike
Pisk æggehviderne stive med eddiken og halvdelen af flormelisen. Sigt resten af flormelisen i og vend det rundt.
Bred lemon curd ud over dejen i tærteformen og bred marengsen ud øverst. Laget skal være 2-3 cm. tykt.

Bages ved 130 grader varmluft i halvanden time.