Brødskåle

Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

En spiselig suppeskål til din favoritsuppe. Det er da ikke helt tosset!

Brødskåle, 4 stk

Tid: 35 min + 10 min hviletid

4-6 suppeskåle

15 g gær
3 dl lunkent vand
1/2 dl olivenolie
400 g mel
100 g. fuldkornshvedemel
1 tsk. Salt
evt. 1 tsk. bageenzym (Ikke nødvendigt)

Opløs gæret i vandet og tilsæt olien. Tilsæt halvdelen af melet og herefter saltet. Bland til sidst det sidste mel i (+ evt. bageenzym), til dejen føles lidt klistret.
Find nogle glasskåle (jeg har brugt skåle fra Rosendahl) og vend dem på hovedet og spray dem med fedtstof eller pensl dem med olie.
Del dejen i lige store dele og rul dem ud, så den ca. Passer med skålen. 
Beklæd skålen med dejen og tryk den godt ned omkring skålen for at undgå luftlommer.
Lad dejen hvile i 10 min og tænd ovnen på 225 grader.

Sæt skålene på en rist og skru varmen ned til 200 grader og bag skålene i 22-25 minutter. 
Når skålene er gyldne, tages de ud og køler lidt af. 
Vend skålene og lirk forsigtigt glasskålene op med en kniv. 
Lad skålene køle helt af, før de bruges.