6 marts, 2020
Foccaciabrød med rosmarin
Posted in : Brød og boller, Snacks, Curd mm. on by : Dorthe Tags: rosmarin, snack
Foccaciabrød
Tid 1 time + 1 times hævetid
4 dl vand (lunkent)
25g gær
150 g durummel
300g hvedemel
1 tsk salt
½ tsk sukker
God olivenolie
Frisk rosmarin
Himalayasalt
Bland gær og sukker i vandet og lad det stå det nogle minutter, til det begynder at skumme lidt (gæren “vågner”).
Tilsæt 1 spsk olivenolie og durummelet. Tilsæt salten og hvedemelet og ælt dejen i 10 minutter. Dejen skal være klistret, men ikke våd (tilsæt evt. mere mel).
Ælt dejen til den er blevet smidig og lad den så stå og hæve tildækket i ca 1-1½ time, til det er ca. dobbelt i størrelse.
Forvarm ovnen til 230C med både over og undervarme slået til.
Tag dejen forsigtigt op af skålen og stræk den ud på en bageplade(ca 40x30cm) og forsøg at lade være med at slå al luften ud af dejen.
Smør overfladen med lidt olivenolie og tryk så fordybninger i dejen hvor olien kan løbe ned i og samle sig.
Drys med kviste af frisk rosmarin samt godt med salt.
Stil pladen i ovnen på nederste rille og bag i ca 25 minutter, til dejen er gylden og sprød på overfladen.
Tag forsigtigt brødet ud af fadet og lad det køle en smule inden det skæres ud og serveres.