6 marts, 2020
Græskarkerneboller
Posted in : Brød og boller, Til Madpakken on by : Dorthe Tags: boller, Græskarkerner, koldthævet, madpakke
Græskarkerneboller, 16 stk.
De kan både laves som koldthævede og almindelige boller.
Tid: 30 min + 1/12 timers hævetid
1 dl skyr
10 g. gær til den koldthævede udgave, ellers 50 g
5 dl vand
1 spsk. honning
0,5 dl olivenolie
100 g græskarkerner
1 spsk. salt
200 g. fuldkornsmel eller grahamsmel
700 g hvedemel
evt 10 g Bageenzym
Opløs gæren i skyr´en og tilsæt vand, honning, olivenolie og fuldkornsmelet. Tilsæt saltet og græskarkernerne. Bland melet i lidt ad gangen og rør eller ælt dejen i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve i køleskab natten over v. 10 g. gær eller et lunt ved i 1 time v. 50 g. gær.
Tag to spiseskeer og dyp dem i lidt vand og fordel dejen i boller på en bageplade og lad bollerne hæve et lunt sted i 1 time. Bages ved 225 grader i ca 15-18 min til de er gyldne.