6 marts, 2020
Chiaboller
Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: boller, chiafrø
Mættende og lækre chiaboller.
Chiafrø har et højt indhold af omega-3, kostfibre og protein, og bidrager med en god og lang mæthedsfornemmelse
Chiaboller, ca. 10 stk.
Tid: 3o min + 1 times hævetid
50 g gær
4,5 dl vand
50 g chiafrø
150-175 g hvedemel
150 g grahamsmel
175 g groft speltmel
15 g salt
Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet. Kom chiafrøene i blandingen, tilsæt mel og salt og ælt dejen.Det er en ret våd dej, så det er bedst at ælte dejen på en røremaskine. Ælt den ca. 8-10 minutter Når dejen er æltet glat og smidig, lægges den i en skål smurt med olie. Stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag to skeer og tag dejen med dem og sæt dem på et stykke bagepapir. Lad dem hæve i en times tid.
Drys evt. med chiafrø og varm ovnen op med bagepladen i til 225 grader. Tag bagepladen ud af ovnen og flyt bagpapiret over på den varme bageplade.
Bag bollerne i ca. 15 minutter.