Osteboller

Posted in : Brød og boller, Til Madpakken on by : Dorthe Tags: , ,

Spread the love

Osteboller

Tid: Ca. 5,5 timer, heraf 5 timers hævetid

Ostebollerne er slowfood, men absolut ventetiden værd. De er supergode som madbrød, men også rigtig lækre med pålæg

Osteboller 12 stk:
600 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
100 g sigtemel
260 g durummel
10 g gær
7,5 dl vand
120 g græskarkener
0,75 dl olie
5 tsk salt
revet Mozarella

Gæren opløses i vandet og alle meltyperne blandes i. tilsæt salt, olie og græskarkerner og ælt dejen godt igennem, ca. 5 minutter.

Lad dejen hvile tildækket i 3 timer. Del dejen i 12 boller, sæt dem på en plade og drys med et godt lag ost. 

Lad bollerne hæve et lunt sted i 2-3 timer. Jeg har et hæveprogram på min ovn på ½ time, som jeg brugte med stor succes. Du kan evt. sætte din ovn på 50 grader og sætte en lille skål med kogende vand ind samtidig.
Spray bollerne let med vand, Bages i ovnen ved 230 grader i 15-20 minutter.