Pitabrød

Posted in : Brød og boller on by : Dorthe Tags: ,

Spread the love

Hvad er bedre end at se pitabrødene hæve op i ovnen og blive hule indeni, klar til lækkert fyld.


Arbejdstid: 1 timer 45 min

8 pitabrød

25 g gær
2 1⁄2 dl vand (lunken)
1 tsk salt
½ tsk sukker
1⁄2 dl olie
1 æg
150 g fuldkornsmel
ca. 350 g hvedemel

Tilsæt evt. 7 gram Bageenzym.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, olie og æg, og rør det godt sammen. 
Kom fuldkornsmelet i først, og tilsæt så salt og hvedemelet og bageenzymet lidt ad gangen. Fortsæt indtil dejen er mættet, og ælt den så godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Ælt dejen igen efter hævning, og del den i 8 dele. Form stykkerne til boller, og rul dem flade med en kagerulle, så de er ca. 1 cm tykke og læg dem på et stykke bagepapir, 4 på et stykke

Tænd ovnen på 250 grader og varm bagepladen op.
Læg pitabrødene på den varme bageplade bageplade og bag dem i ca. 8-10 minutter.
De hæver selv op og bliver hule.