HomeKager Glazekager Brombærbomber med glaze

Brombærbomber med glaze

Posted in : Glazekager, Mindre Kager, Moussekager on by : Dorthe Tags: , , ,

Spread the love

Disse lækre kager består af brombærmousse, hvid chokolademousse med birkes og en lækker citronbund, som får enhver til at tænke på de kager, som mormors lavede. En skøn og ikke for sød kage, som passer perfekt til den lidt søde glaze.
Kagerne består af flere elementer, men kan nemt fordeles ud over flere dage.

6-8 Brombærbomber 

Citronbunde:
3 æg
1 vaniljestang
120 g sukker
1 økocitron, både saft og skal
90 g mel
0,75 tsk bagepulver

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene ud og bland det med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt.
Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen, og vend det sammen.
Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft til dejen. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag ved 190 grader varmluft i ca. 16-18 min.
Afkøl kagen af og udstik kagen i stykker, der passer i dine forme. Skær toppen af, så de ikke bliver før høje (ca 1 cm)

Hvid chokolademousse med birkes

0,5 dl blad husblas
50 g hvid chokolade
0,5 dl fløde
1 tsk. birkes
0,5 dl fløde pisket til skum

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen fint, kog 0,5 dl piskefløde op og hæld det over chokoladen så det dækkes helt og bland det forsigtigt sammen.
Smelt husblassen ned i massen og rør den godt sammen.
Pisk 0,5 dl fløde og bland det med massen og hæld det i en silikoneform med små halvkugler. Sæt halvkuglerne på frost i en times tid.

Brombærsirup:
6 blade husblas
400 g brombær
7 spsk citronsaft
150 g sukker

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog brombær, citronsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend massen og si kernerne fra, så det bliver ensartet.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i. Lad den afkøle

Mousse
2,5 dl brombærsirup
4 dl piskefløde

Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den afkølede brombærsirup ad flere omgange. Hæld moussen op i en sprøjtepose.


Samling af kagerne: 
Fyld silikoneformene ca. 1/3 op med brombærmousse og læg en halvkugle med hvid chokolademousse ovenpå.

Fordel lidt mousse rundt i kanten, men ikke for meget, da der skal være plads til kagen også.
Læg nu et stykke kage ovenpå hver bombe og tryk den forsigtigt ned i moussen. Fjern evt. overskydende mousse med en ske, før du sætter dem på køl i min. 4 timer.

Glaze:
Hvis du gerne vil glaze kagerne to gange, lav da dobbletportion for at være på den sikre side. 

6 blade husblas
150 gr sukker
88 gr vand
150 gr glukosesirup
100 gr kondenseret mælk
150 gr hvid chokolade
farve
Læg husblassen i blød i iskoldt vand.
Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog.
Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas og den kondenserede mælk ud i sukkermassen.

Hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål. Hæld den varme glazemasse over rør meget forsigtigt rundt med en spatel mens chokoladen smelter. Undgå at røre/piske luftbobler ind i glazen.
Hæld glazen op i et litermål og tilsæt den ønskede farve. Del den evt i to, hvis du vil have to farver. 
Sæt nu stavblenderen skråt ned i glazen og blend i et par minutter. Forsøg at hold stavblenderen i ro, så der ikke tilsættes luft i glazen.
Lad glazen køle ned til en temperatur på mellem 30 og 35 grader.
Når glazen har den rette temperatur, så tages kagen ud af fryserenog ud af formen. Tag forsigtigt formen af og placer den oven på en omvendt skål eller noget andet højt og smalt, og sæt det på en bageplade. Hæld glazen ned over kagen, fra midten og ud rundt til kanten i en konstant og jævn stråle.
Lad kagen stå og dryppe af et par minutter og trim den nederste kant. Placer kagen på et fad og kom den på køl. Vær opmærksom på, at glazen kan miste lidt glans ved at komme på køl, så lave gerne kagen så tæt på servering som muligt. 

Pynt:

Coral tuiles, en frisk brombær og chokoladekugler

Coral tuiles
60 g smagsneutral olie
120 g vand
20 g hvedemel
Cremefarvet støv

Bland olie, vand og hvedemel og steg dem på en meget varm pande, til  olien væk.
Læg derefter din tuiles på et stykke køkkenrulle, som kan suge det sidste olie.
Når dine tuiles er kolde, deles de i de ønskede stykker og  pensles de med farve eller støv.

TIP: Du kan også komme farve i før du hælder det på panden.

Tip: Hvis du ikke kan nå at lave det hele på en dag, kan kagen sagtens bages den dagen før du samler kagerne, tuilen holder sig sprødt i en kagedåse i et stykke tid og kagerne ligger bare på frys, til de skal glazes